Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Scalpel Pan Car 1/18


Την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου Pan Car ανακαλύψαμε πρόσφατα κατά τη περιήγηση μας στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το Scalpel σε κλίμακα 1/18 της γερμανικής εταιρίας Robitronic.

'Οταν μιλάμε για Pan Cars έχουμε στο μυαλό μας αυτοκίνητα με κίνηση μόνο στον πίσω άξονα, με ιδιαίτερη λειτουργία ανάρτησης και γενικά δύσκολο στήσιμο και απαιτητική οδήγηση. Και όχι άδικα, γιατί έτσι είναι. Αν όμως βρούμε την άκρη μέσα σε όλα αυτά τότε το αποτέλεσμα στην πίστα είναι εντυπωσιακό.

   Το Salpel λοιπόν, απευθυνόμενο σε επιδέξιους και υπομονετικούς on-road οδηγούς έρχεται σε μορφή kit. Με σασί από carbon (τι άλλο;), foam ελαστικά, μοτέρ brushed 300 class και καπάκι τύπου Lola απαιτεί απο τον αγοραστή του σύστημα τηλεκατεύθυνσης, speed control, μπαταρίες και ένα micro servo για το τιμόνι.

  Λέμε μπαταρίες και  όχι μπαταρία αφού το σασί διαθέτει κοψίματα για να υποδεχτεί τέσσερα Nimh στοιχεία και τίποτε άλλο. Η τοποθέτηση μιας Lipo ίσως να ήταν δυνατή όμως το κέντρο βάρους θα άλλαζε αισθητά.

  Βλέποντας το πίσω μέρος μας θυμίζει κάτι από πισοκίνητο mini-z. Αλουμινένια βάση μοτέρ, μπιλλάτο διαφορικό και ανάρητση με δισκάκια τριβής πάνω σε carbon επιφάνεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. "Και εδώ τι μπορώ να ρυθμίσω;" ίσως αναρωτηθείτε. Εδώ είναι το θέμα! 'Οταν όμως το βρείτε το αυτοκίνητο πηγαίνει κάπως έτσι. . .






   Πηγή: robitronic.com