Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

R2Hobbies 1/18 Touring Car


Από την άλλη μεριά του πλανήτη το site r2hobbies.com λανσάρει ένα αυτοκίνητο κλίμακας 1/18 touring που σε πολλά σημεία θυμίζει το M18 της ΧRay.


 Η διαφορά τους έγκειται στη μετάδοση της κίνησης. Σε αντίθεση με το Μ18, το αυτοκίνητο αυτό έχει ιμάντα για τη μετάδοση από το μοτέρ στα διαφορικά. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται ομαλότερη κύλιση, λιγότερο θόρυβο και πιο εύκολο χειρισμό ακόμα και από λιγότερο έμπειρους οδηγούς.

 Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με carbon σασί και upper plate και μια πιο οικονομική από αλουμίνιο. Brushless μοτέρ και speed control τροφοδοτούμενα από μια μπαταρία nimh 1200mah και 7.2v αποτελούν την πηγή ισχύος αυτού του πανάλαφρου αυτοκινήτου. Λάστιχα foam βάζουν όλη τη brushless δύναμη στο δρόμο. Καπάκι Lexan δεν διατίθεται και πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά. Το ίδιο και η τηλεκατεύθυνση.

 Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως δεν είναι αυτοκίνητο που μπορεί εύκολα εκτός πίστας. Το σασί απέχει το πολύ 6mm από το έδαφος και οποιαδήποτε ανωμαλία δυσκολεύει την κύλιση του. Παραμένει ωστόσο μια best value for money επιλογή για τους λάτρεις της touring οδήγησης.

 Πηγή: r2hobbies.com