Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Mini-z Lit, το είδαμε κι αυτό...


Ok, νομίζαμε  πως ξέραμε όλα τα μοντέλα mini-z που κυκλοφορούν αλλά το Kourtis Models Halkida μας έβαλε τα γυαλιά.





 Σε μία πρόσφατη επίσκεψη μας στο εν λόγω κατάστημα η κ. Γιάννα Δρακίδου μας έδειξε το δικό της mini-z με καπάκι Fiat 500. Και όμως, κάτι δεν μας πήγαινε καλά με το μέγεθος του.

  'Ηταν μικρότερο από την κλίμακα 1/28 που γνωρίζουμε. Πρόκειται για τι σειρά "Lit" που είναι σε κλίμακα 1/32 και δεν έχει ποτέ ως τώρα προβληθεί ιδιαίτερα. "Δεν είναι παιχνίδι", τόνισε η ιδιοκτήτριά του. Λειτουργεί ακριβώς όπως όλα τα mini-z. Αναλογικότητα και στα δύο κανάλια και συμβατό με οποιαδήποτε τηλεκατεύθυνση στα 27mhz ΑΜ.

  Τα περίεργα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Ο τρόπος που φορτίζει η nimh μπαταρία του είναι επίσης ιδιαίτερος. Η βάση του αυτοκινήτου είναι ένα μικρό διόραμα με φόντο μια πόλη, πλακόστρωτος δρόμος και ένα ένα φανάρι φωτισμού της παλιάς εποχής. Κάτω από το πλακόστρωτο είναι που τοποθετούνται 6 ΑΑ μπαταρίες, η nimh τοποθετείται σε ειδική υποδοχή, πατάμε το φανάρι, αυτό ανάβει και η φόρτιση ξεκινά. 'Οταν αυτή ολοκληρωθεί το φανάρι σβήνει για να μας ενημερώσει. Χαριτωμένο, έτσι; Γυναικεία καθαρά επιλογή.

  'Οσον αφορά στις επιδόσεις, το Lit είναι σχετικά πιο αργό από τα μεγαλύτερα αδελφάκια του. 'Εχει όμως πολλά "τιμόνια" λόγω του μικρού μεγέθους και βάρους τους. Μπορεί να δεχτεί και ορισμένες βελτιώσεις όπως μοτέρ και αναρτήσεις, πράγματα που αργά ή γρήγορα δεν θα γλιτώσουν από το συγκεκριμένο 500αράκι. Υπάρχει, ωστόσο, ο περιορισμός στα καπάκια  που μπορεί να δεχτεί λόγω της κλίμακας του. Προς το παρόν υπάρχει το Fiat 500 και το Mini Cooper.

  Είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είναι touring, δεν είναι competition, έχει όμως τη δική του χάρη. Είναι πρωτόγνωρο για το ευρύ κοινό ακόμα. 'Οταν θα αποκτήσει κι αυτό τους δικούς του fans να θυμάστε πως η Γιάννα έκανε την αρχή.