Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

GC Nano Championship: Round 1


Με το δεξί μπήκε το GC nano Championship στο χώρο των πρωταθλημάτων του 2012 με 13 συμμετέχοντες να κατακλύζουν το περασμένο Σάββατο την πίστα 8 Plus στον Κορυδαλλό.


  Αφού όλοι οι αγωνιζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή, πήραν νουμεράκι και έκαναν ορισμένες δοκιμές της τελευταίας στιγμής, ο πιστάρχης, Δημητριάδης Μιχάλης έκανε για άλλη μια φορά ένα σύντομο review των κανονισμών και της διαδικασίας διεξαγωγής του αγώνα.

  Οι οδηγοί είχαν χωριστεί σε επίπεδα Nano Rookie και Nano Expert ανάλογα με την πρότερη εμπειρία τους σε αγώνες rc ανεξαρτήτου κατηγορίας. 'Ενας καλός τρόπος και για να διαχωριστούν οι έμπειροι από τους πρωτάρηδες, αλλά και να μπορούν ακόμα και οι αρχάριοι να διεκδικήσουν έπαθλα.

  Στις 18:00 είχαμε την πρώτη εκκίνηση δεκάλεπτου προκριματικού για το επίπεδο Rookie υπό την επίβλεψη του Ιωάννη Μπλάθρα. Σειρά είχε  μετά η πρώτη προσπάθεια και για το επίπεδο Expert. Θα μέτραγε η καλύτερη από τις δύο προσπάθειες για την κάθε κατηγορία στην σειρά εκκίνησης του τελικού των 25 λεπτών. 'Ολοι οι οδηγοί πάνω-κάτω κοίταγαν να βρουν το ρυθμό τους προκειμένου να είναι έτοιμοι στον τελικό κι έτσι στα προκριματικά δεν είχαμε ούτε υπερβάσεις ορίων, ούτε πολλά ατυχήματα.

 Περνώντας στους τελικούς και ξεκινώντας από την κατηγορία Rookie, ο Αγιασώτης έχοντας εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό Α (ύστερα από την ανακατάταξη που έγινε) θα μπορούσε να κινείται με γρήγορο ρυθμό γράφοντας αρκετούς γύρους. Να διευκρινιστεί πως τρέχοντας στον τελικό Α δεν άλλαξε κατηγορία, απλά έτρεχε με τους πιο γρήγορους των προκριματικών. Μαζεύοντας λοιπόν 177 γύρους εξασφάλισε την πρώτη θέση μπροστά από τον Καρδαρά (2) και Σάνη (3). Την επτάδα συμπλήρωσαν οι Σκαλτσάς (4), Ιωαννίδης (5), Βίκυ Μπερκέτη (6) και Κλάψης (7).

Στην κατηγορία Expert περιμέναμε σημαντικές μάχες μεταξύ των αγωνιζομένων. Ωστόσο τεχνικά προβλήματα άφησαν τους Τανή και Βελαώρα εκτός συναγωνισμού (ευτυχώς όχι εκτός αγώνα) καταλαμβάνοντας τις θέσεις 6 και 5 αντίστοιχα. Την 4η θέση πήρε ο Βουδούρης αγωνιζόμενος από τον Β τελικό έχοντας κάνει μία μόνο προπόνηση στην πίστα πριν από περίπου δέκα ημέρες. Τρίτη θέση από τον Δημητριάδη που έχασε αρκετές θέσεις στην αρχή του τελικού αλλά κατάφερε να βρει ρυθμό από τη μέση και ύστερα.

Ο Κοσμίδης περίπου στο 7ο λεπτό πήρε την πρώτη θέση και οδηγούσε την κούρσα με τον Καράμπελα να προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος ύστερα από άτυχες στιγμές. Αυτό κράτησε περίπου 3 λεπτά μέχρι που Καράμπελας επιτέθηκε και με σχετική ευκολία πέρασε μπροστά. Από κει και πέρα όλα ήταν υπόθεση ροκανίσματος του χρόνου. Με τις μπαταρίες των αυτοκινήτων σταδιακά να πέφτουν η ασφαλής οδήγηση ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση.

  Πολύ δουλειά είχαν και οι ξετουμπαριστές μην  προλαβαίνοντας να αφήσουν τα "ξετουμπαριστήρια" από το χέρι (δείτε σχετικές φωτό).  Ασε δε τα φλας από τις μηχανές. Ούτε στα βραβεία Grammy να ήμασταν. Ο αγώνας μεταδιδόταν Live μέσω του rc-world (μάνα, με καμάρωσες;) για όσους δεν παρευρέθησαν στην πίστα.

Η διεξαγωγή του αγώνα -απονομή included- δεν κράτησε πάνω από τρεισήμισι ώρες χάρη στη συνέπεια των αγωνιζομένων αλλά και την οργανοτικότητα της γραμματείας. Τις προσεχείς ημέρες αναμένουμε να ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

       Nano Rookie                                         Nano Expert
1) Αγιασώτης Σταύρος (177 Laps)       1) Καράμπελας Νίκος (186 Laps)
2) Καρδαράς Κώστας (166 Laps)         2) Κοσμίδης Αλέξανδρος (182 Laps)
3) Σάνης Στράτος (161 Laps)              3) Δημητριάδης Μιχάλης (179 Laps)
4) Σκαλτσάς Ανδρέας (160 Laps)        4) Βουδούρης Δημήτρης (171 Laps)
5) Ιωαννίδης Γιώργος (143 Laps)        5) Βελαώρας Τάσος (155 Laps)
6) Μπερκέτη Βίκυ (130 Laps)              6) Τανής Γιάννης (105 Laps)
7) Κλάψης Γιάννης (123 Laps)

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- Τα έπαθλα, για άλλη μια φορά.
- Το χειροκρότημα ακόμα και του τελευταίου της κατάταξης.
- Ο ανταγωνισμός της κατηγορίας Rookie.
- Η συμμετοχή του γυναικείου φύλλου σαν οδηγός αλλά και σαν θεατής.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- Το ελαφρύ στρίμωγμα λόγω της διάταξης του χώρου.



Ευχαριστούμε το rc-world.gr για τη συμπλήρωση του φωτογραφικού μας υλικού.