Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Νέα μόδα στα mini-z


Ονομάζεται.."Le Mans" και πρόσφατα άρχισε να "παίζει μπάλα" και στη χώρα μας. Πρόκειται για αυτοκίνητα που τα συνοδεύει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία.



 Είναι πιο μακρυά (μεταξόνιο 102mm), πιο φαρδιά και πιο σταθερά από τα υπόλοιπα mini-z. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ένας mini-z maniac μετά τον άλλο τις τελευταίες μέρες αγοράζει ένα αντίστοιχο καπάκι, κάνει στο σασί τις απαραίτητες μετατροπές και το δοκιμάζει στην πίστα. Το να κατεβάσουν το best lap τους έγινε εύκολο, το να οδηγούν πιο σταθερά ακόμα πιο εύκολο. Το να ξεκουμπώνουν τα καπάκια όμως από τα χτυπήματα ευτυχώς είναι δύσκολο χάρη στη σκληρή δομή τους.

Race Legal? Φυσικά και επιτρέπονται στις κατηγορίες Stock Expert και Open του H.M.C. αλλά υπάρχει το σκεπτικό τα Le Man να αποτελέσουν μια ξεχωριστή κατηγορία στο επόμενο πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας.

Ωστόσο αναρωτιόμαστε το εξής: γιατί τόσο καιρό που ο Σαριμιχαηλίδης είχε αυτοκίνητο Le Man, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να...κολλήσει το μικρόβιο; Γιατί έπρεπε οι competitionάδες να προωθήσουν τη...μόδα για άλλη μια φορά;