Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

'Εκανε το Double o Olly Jefferies

Στο βρετανικό πρωτάθλημα BRCA στην κατηγορία 1/12 On road ο Olly Jefferies είχε από τον προηγούμενο αγώνα κατοχυρώσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Modified Class.


 'Εμενε λοιπόν να δούμε αν θα κάνει το ίδιο και στην Stock Class στην οποία αποτελούσε επίσης φαβορί. Κάνοντας το Σάββατο τον ταχύτερο γύρο πήρε την Pole Position για τον Α τελικό.

 'Εχοντας πίσω του επιδέξιους αντιπάλους όπως τους Andy Griffiths, Mark Stiles, Chris Kerswell και τον David Spashett θα έπρεπε σίγουρα να αντέξει στην πίεση. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να τον κερδίσει στην κατηγορία. Ωστόσο ο Olly έκανε έναν καθαρό, γρήγορο αγώνα κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή και στην Stock.


 Λιγότερο ενδιαφέρον είχε ο κατηγορία Modified με την πρώτη θέση να είναι κατοχυρωμένη όπως αναφέραμε. Στον τελικό ο Olly έχασε το προβάδισμα από τον Spashett αλλά ανακάμπτοντας γρήγορα κατάφερε να τερματίσει για άλλη μια φορά πρώτος. Ο Spashett Πήρε την δεύτερη θέση και ο Craig Drescher την τρίτη.

 Το ωραίο με τον Olly Jefferies είναι πως αποτελεί το νέο αίμα σε μια κατηγορία που μέχρι τώρα κυρίευαν μεγαλύτερης ηλικίας οδηγοι. Στατιστικά αναφέρουμε πως στο φετινό πρωτάθλημα πήρε τις 11 από τις 12 Pole Positions που μπορούσε να διεκδικήσει κανείς δείχνοντας πως τα δεδομένα στην 1/12 τείνουν να ανατραπούν. Young is better...


Πηγή: redrc.net