Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Hellenic Mini-z Cup: Round 6b


Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο rcXtreme ο έκτος αγώνας του πρωταθλήματος Mini-z με τις κατηγορίες Open και F1 να κλείνουν και αυτό το γύρο.



'Ηταν η πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες που οι αγωνιζόμενοι πήγαν στην πίστα την ώρα του αγώνα και όχι μερικές ώρες πριν, ως συνήθως. 'Υστερα από τις συζητήσεις της προηγούμενης μέρας μεταξύ αγωνιζομένων και διοργάνωσης, τηρήθηκε αυστηρά το πρόγραμμα χωρίς καμία απόκλιση χρόνου.

Με την απρόσμενη απουσία του Πετρούτσι στην Open, όλοι είχαν την ευκαιρία για μια καλύτερη θέση ενώ ο Κοσμίδης που αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή του θα είχε έναν λιγότερο αγχώδη αγώνα. Τα δύο πεντάλεπτα προκριματικά ήταν ένα καλό ζέσταμα για τους ελάχιστα προπονημένους οδηγούς.

Στην κατηγορία F1 οι κύριοι Μαζαράκης και Παπαφιλλίπου είχαν ασχοληθεί πολύ με το set-up των μονοθεσίων τους με τον πρώτο να κατεβάζει πολύ χαμηλά τους χρόνους του. O Παρδαλάκης είχε έρθει για μια ακόμα νίκη ενώ ο τέταρτος αγωνιζόμενος Μπάτρης θα έδειχνε αν κατάφερε να λύσει τα προβλήματα αστάθειας της 2.4ASF F1 του.

Οι προθέσεις του Παρδαλάκη επιβεβαιώθηκαν με μια εύκολη Pole Position ακολουθούμενο από τον Μαζαράκη(2), τον Μπάτρη(3) και τον Παπαφιλλίπου(4). 'Υστερα όμως από την πολύ καλή και καθαρή εκκίνηση ο Μαζαράκης έκανε την επίθεσή του και πέρασε πρώτος.

Ο Παρδαλάκης απέχοντας κατά μέσο όρο δύο γύρους από τον πρώτο και αντιμετωπίζοντας μυικό πρόβλημα στα χέρια του δεν κατάφερε να τον απειλήσει καθ όλη την υπόλοιπη διάρκεια του τελικού. Ο Μπάτρης δεν έλυσε τελικά τα προβλήματα του μονοθεσίου του παλεύοντας επί είκοσι λεπτά πότε με την υπό και πότε με την υπερστροφή που παρουσίαζε. Παρέμεινε μακριά από τον δεύτερο λοιπόν, στην τρίτη θέση κρατώντας τον Παπαφιλλίπου τέταρτο.

Στην Open οι έξι συμμετοχές έδιναν στην πίστα περισσότερο traffic και θέαμα. Στον εικοσάλεπτο τελικό την Pole είχε ο Κοσμίδης ακολουθούμενος από τον ταχύτατο Πολίτη(2), Παρδαλάκη(3), Καρτσακλή(4), Παπαφιλλίπου(5) και ο μικρός του αγώνα, Φιλλίπογλου στην έκτη θέση. 'Υστερα από μερικές αναποδιές, χτυπήματα, ένα ξεζαντάρισμα και υπό την καθοδήγηση του Βουδούρη (σε ρόλο pitman), ο Κοσμίδης κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα και να το κρατήσει μέχρι το τέλος. Ενδιαφέρον παρουσίασε η μάχη για τη δεύτερη θέση που εναλλασσόταν μεταξύ Παρδαλάκη και Πολίτη εξαιτίας ατυχημάτων που τους συνέβαιναν. 'Υστερα από πολλά σκαμπανεβάσματα δεύτερος τερμάτισε ο Πολίτης αφήνοντας τον Παρδαλάκη στην τρίτη θέση του βάθρου.

Παραπίσω ο Παπαφιλλίπου βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Είχε ένα καλό ρυθμό για να ανέβει και βάθρο αλλά η αναγκαστική αλλαγή μπαταριών του στέρησε πολύτιμο χρόνο. Στην πέμπτη θέση βρισκόταν σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Καρτσακλής που έτρεχε με stock μοτέρ (να τα λέμε αυτά) και ταλαιπωρούνταν καθ όλο το εικοσάλεπτο από πρόβλημα παρεμβολών της Μ11 τηλεκατεύθυνσής του.

Τελευταίος τερμάτισε ο ελάχιστα έμπειρος αλλά με πολύ καλή θέληση, Φιλλίπογλου. Οδηγώντας μάλιστα ένα αυτοκίνητο δυναμίτη, που χρειάζεται πολύ ακόμα προπόνηση για να είναι ανταγωνιστικό, ο νέος αυτός οδηγός δείχνει να έχει προοπτικές για πολύ καλύτερες θέσεις.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
             OPEN CLASS                                           F1 CLASS
1) Κοσμίδης Αλέξανδρος  169laps        1) Μαζαράκης Θεόφιλος   159laps
2) Πολίτης Σάββας          153laps        2) Παρδαλάκης Μιχάλης   154laps
3) Παρδαλάκης Μιχάλης   144laps        3) Μπάτρης Δημήτρης      141laps
4) Παπαφιλλίπου Βασίλης 143laps        4) Παπαφιλλίπου Βασίλης 130laps
5) Καρτσακλής Ιωάννης   132laps
6) Φιλλίπογλου Βασίλης   118laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- πολύ καλή οργάνωση του χρόνου
- η υπευθυνότητα των ξετουμπαριστών στην F1
- που ο Μαζαράκης έχει ανεβάσει το επίπεδο στην F1
- Βουδούρης σε ρόλο pitman, γραμματείας και ξετουμπαριστή

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- η απουσία του Πετρούτσι στην Open
- το loop είναι ακόμα ευπαθές

RACE GOSSIP
- τo μπλε Ferrari F430 του Κοσμίδη δεν θα το ξαναδούμε στην πίστα
- Sanwa M11 + adapter + ASF module = Problems
- o Βουδούρης μάλλον θα τρέξει στην Open σύντομα