Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Mini-z Masters @ Fellbach report

Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε στο Fellbach o ετήσιος αγώνας Mini-z Masters. Για πολλούς εκεί η συμμετοχή στον αγώνα αυτό είναι κάτι παραπάνω από διασκέδαση, είναι καθήκον. Για το λόγο αυτό, οδηγοί από Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Τσεχία και Γερμανία έπσευσαν να πάρουν μέρος.

Ο αγώνας διεξάγεται σε ένα παλιό αλλά καλά διατηρημένο κτήριο που σε άλλη εποχή ήταν πατητήρι κρασιού. Κάθε χρόνο η αγωνία των οδηγών είναι για το ποια είναι η διαγράμμιση της πίστας. Φέτος ήταν μια απαιτητική διαδρομή που συνδύαζε σφιχτά κομμάτια, στροφές ενδιάμεσης ταχύτητας, γρήγορα σικέιν και μια τελική ευθεία 24 μέτρων. Τα χαμόγελα των οδηγών από τους πρώτους γύρους το βράδυ της Παρασκευής έδειχνε ότι και η φετινή διαγράμμιση ήταν επιτυχής.

Το Σάββατο η πίστα άνοιξε από τις 7:30 το πρωί. Δόθηκε χρόνος στους οδηγούς να τακτοποιηθούν και να κάνουν ορισμένες ελεύθερες δοκιμές. 'Υστερα από την ενημέρωση που ακολούθησε, όλα ήταν έτοιμα στις 11:00 για τα τρία προκριματικά κάθε κατηγορίας.


Είναι τρομερό το πόσο επαγγελματισμό δείχνουν οι οδηγοί ακόμα και σε μια τόσο μικρή κατηγορία. Υπήρξαν συχνές μάχες ρόδα με ρόδα χωρίς όμως να παραβιάζεται το faiplay του αγώνα. Εξαιρετική αντοχή έδειξαν και τα καπάκια των αυτοκινήτων κατά τα χτυπήματα. Τα προκριματικά διήρκεσαν συνολικά 7 ώρες με τους αγωνιζόμενους να κάνουν το ό,τι καλύτερο για μια καλή θεση εκκίνησης το πρωί της Κυριακής.

Στην κατηγορία Standard ο μικρός Luke Ellerbrook πήρε την Pole Position έπειτα από καθαρό αγώνα. Στην γρηγορότερη κατηγορία Expert, πρώτος θα εκκινούσε ο Nico Behr. Ο Bähr Nico πέτυχε την Pole στην Group C κατηγορία ενώ στην F1 τα πήγε καλύτερα απ' όλους ο Kohler Michel.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, ημέρα των τελικών οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν εκτός από το αυτοκίνητό τους, το mini-z buggy και τη μοτοσικλέτα Mini-z Moto Racer, το νέο αστέρι της Kyosho στις μικρές κλίμακες. Ο ενθουσιασμός που τους κατέλαβε έκανε δύσκολη την αυτοσυγκέντρωση τους ξανά στον αγώνα, για λίγο.


Στην κατηγορία Standard, ο Luke Ellerbrook καθαρίζοντας τους δύο πρώτους τελικούς πήρε τη νίκη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Tim Benson. Στην κατηγορία Expert o επίσης top qualifier, Nico Behr εκμεταλλευτικέ τη θέση του, απομακρύνθηκε από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, έγραψε απροβλημάτιστους γύρους και με μηδενικό αριθμό οδηγικών σφαλμάτων πήρε τη νίκη. Πίσω του βρέθηκε ο Luke Ellerbrook στη δεύτερη και ο Mark Elicker στην τρίτη θέση. 

Στην κατηγορία Group C όπου εκεί συναντάμε αυτοκίνητα Le Mans, τη νίκη πήρε ο ίδιος που επικράτησε εκεί στην Expert, Nico Behr έχοντας πίσω του τους υιό και μπαμπά, Mark Elicker και Jürgen Elicker να συμπληρώνουν το βάθρο. Η κατηγορία F1 παραμένει ακόμα το μεγάλο show κάθε αγώνα, στην οποία επικράτησε ο Michel Kohler μπροστά από τους Pierro Massin και Markus Polenschak στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.


HOT POINTS
- καπάκια, σασί και ανταλλακτικά συνολικής αξίας 2000ευρώ μοιράστηκαν στους οδηγούς
- συμμετοχή αγώνα 15ευρώ, 5 ευρώ επιπλέον κάθε κατηγορία
- κανονισμοί 100% ίδιοι με αυτούς της Kyosho
- lap coynter system από την Robitronic



Πηγή: kyosho.de