Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δοκιμή Mini-z Moto στο Rc Planet



Σκεπτόμενοι ποιος θα μπορούσε να μας δώσει ένα mini-z moto να δοκιμάσουμε, πέσαμε πάνω σε ένα παλιό post του K. Ζαχαρόπουλου στο facebook που έλεγε:




"9:52 - Βγαίνω από το γκαράζ και περνάνε από μπροστά μου δύο μηχανάκια της ΔΙΑΣ. Περνάω από μπροστά τους με σούζα (πάντα) και αλλαγή. Αμέσως μετά κυνηγητό από την Ηλίουπολη μέχρι το Ψυχικό..."

Ω ναι, βρήκαμε τον κατάλληλο άνθρωπο. Του ζητήσαμε να φωτογραφίσουμε-δοκιμάσουμε- μην σπάσουμε ένα mini-z moto στην πίστα του Rc Planet και προθυμοποιήθηκε να μας το παραχωρήσει.


Από κοντά διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για λεπτεπίλεπτη κατασκευή που απαιτεί πολύ προσοχή, ακόμα και όταν του βάζουμε την μπαταρία του. Οι αναρτήσεις είναι πλήρως λειτουργικές και smooth. Σαν κανονική μοτοσυκλέτα, διαθέτει βάση που πιάνοντας στο πίσω ψαλίδι την κρατά όρθια. Η μπαταριούλα είναι Lipo 1S και μπαίνει συρταρωτή στο πλαϊνό της μέρος.

Όταν ανοίγει ο διακόπτης, ακούγεται ένα βουητό. Αρχικά νομίζαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ύστερα καταλάβαμε πως πρόκειται για το γυροσκόπιο που ξεκίνησε να λειτουργεί.



Στην πίστα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα απ' ότι φανταζόμασταν. Η μοτοσυκλέτα έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία οδήγησης. Ύστερα από μια με δύο μπαταρίες μπαίνει κανείς στο νόημα. Χρειάζεται ωστόσο χαλαρή διαγράμμιση προκειμένου να μπορεί να παίξει γρήγορα. Για το τελευταίο δεν ανησυχούμε αφού η πίστα του RcPlanet δεν είναι fix και η διαγράμμισή της  μπορεί να αλλάζει.

Έχοντας όμως δει σε videάκια να την δοκιμάζουν σε μωσαϊκό, δεν χάσαμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε και στο εσωτερικό του καταστήματος. Στήσαμε δυο κώνους και κάναμε ορισμένα οχτάρια. Με λίγο παραπάνω γκάζι το πίσω μέρος driftάρει δίνοντας την αίσθηση ενός Super Motard.



Το να σηκωθεί από πλαγιαστή θέση είναι κάτι που επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον και αποτελεί σημείο στο οποίο το γυροσκόπιο δουλεύει υπερωρίες.


Οι μπαταρία είναι αλήθεια ότι δεν κρατάει πολύ. Δύσκολα πλησιάζεις το δεκάλεπτο μέχρι να ακούσεις το βουητό του γυροσκοπίου να παύει. Το θετικό είναι όμως ότι οι μπαταρίες Lipo 1S είναι ιδιαίτερα φθηνές ώστε να τις έχει κανείς με το τσουβάλι.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό από τετράτροχο mini-z και σίγουρα το ευχαριστηθήκαμε. Ευχαριστούμε πολύ το Rc Planet για την παραχώρηση αυτής της micro μοτοσυκλέτας. Για όσους επιθυμούν να την αποκτήσουν, σίγουρα μπορούν να την βρουν εκεί, στη Λεωφόρο Ιωνίας 196, στον Άλιμο. Να υπενθυμίσουμε τέλος πως τα Χριστούγεννα θέλουν λιγότερο από δύο μήνες για να φτάσουν!