Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Hellenic Mini-z Cup: Round 4


Ο τέταρτος αγώνας του πρωταθλήματος Hellenic Mini-z Cup πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πίστα του rcXtreme Race Park στα Σπάτα με εκλεκτές παρουσίες αλλά και σημαντικές απουσίες.



Η τάση του κόσμου προς την stock κατηγορία την έκανε πάλι να μαζεύει δέκα συμμετοχές τη στιγμή που η Open και η Le Man δεν συμπλήρωναν τον ελάχιστο αριθμό για να τρέξουν. Οπότε μόνο stock και αυτή τη φορά.


Με την απουσία των πολύ γρήγορων Πετρούτσι και Χρυσόμαλλου, ο Βουδούρης θα είχε προοπτικές για μια εύκολη νίκη. Φρόντισαν, ωστόσο ο Μαδιανός και -μετά από καιρό απουσίας- ο Βοβλας να του δείξουν πως δεν θα τον άφηναν να κάνει περίπατο.

Στα προκριματικά ο Βουδούρης πήρε την Pole Position που θα του έδιναν το πλεονέκτημα για τον τελικό. Και ενώ ο τελικός ξεκίνησε και ο Βουδούρης άρχισε να απομακρύνεται, η γραμματεία ακούστηκε να δίνει το προβάδισμα στον Βόβλα.


- Τι έγινε ρε παιδιά;
Κάποιο σφάλμα του προγράμματος ή του Loop έχανε γύρους, όχι μόνο από το Βουδούρη αλλά και από άλλους οδηγούς. Ο αλυτάρχης, Μπάτρης Δημήτρης, διέκοψε τον τελικό όσο νωρίτερα γινόταν.


Έγιναν κάποιοι έλεγχοι, κάποια δοκιμαστικά περάσματα από το loop και μετά από πέντε λεπτά έγινε η επανεκκίνηση. Ο Βουδούρης ξανά πρώτος, έχασε πάλι κάτι γύρους μη ικανούς να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Ο Βόβλας οδηγώντας με ηρεμία guru, βρισκόταν στη δεύτερη θέση εναλλασόμενος συχνα πυκνά με το Μαδιανό. Η λήξη του αγώνα τους βρήκε να τερματίζουν με μόλις 5.5sec διαφορά και τον Βόβλα να επικρατεί. Παραπίσω στις θέσεις 4-5 βρίσκονταν τα παιδιά από την μακρινή Λούτσα, Σαριμιχαηλίδης και Γεωργιόπουλος αντίστοιχα με διαφορά έναν γύρο.


Ακολούθησε ο Μπερκέτης στην έκτη θέση, ο γηραιότερος των αγωνιζομένων, Βώβος στην έβδομη και μόλις έναν γύρο παραπίσω, ο Αγγελής στην όγδοη. Ένατη θέση για τον Φιλλίπογλου και δέκατη για τον Τζάκη, που εγκατέλειψε από κόπωση των οφθαλμών, μιας και πρώτη φορά αγωνιζόταν με τόσο μικρή κατηγορία.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Βουδούρης Δημήτρης 95Laps
2) Βόβλας Δάνης 94Laps
3) Μαδιανός Στέλιος 94Laps (+5.5sec)
4) Σαρημιχαηλίδης Βασίλης 89Laps
5) Γεωργιόπουλος Γιάννης 88Laps
6) Μπερκέτης Μιχάλης 85Laps
7) Βώβος Βαγγέλης 83Laps
8) Αγγελής Γιάννης 82Laps
9) Φιλλιπογλου Βασίλης 75Laps
10) Τζάκης Κυριάκος 29Laps

- Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με...
- Με την απονομή!
- ...όχι, όχι. Μετά από αυτό. Με το κλασικό φαγοπότι στο απέναντι μαγαζί και την ευγενική χειρονομία του κ. Βωβού να μας κεράσει ακόμα μια γύρα μπύρες (τον Βουδουρη Coca Cola).

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- ο κλιματισμός του χώρου (μην γελάτε, ήταν φούρνος εκεί μέσα)
- η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος του loop
- η αγωνιστική επανεμφάνιση του Βόβλα
- η Bullshit Racing Team
- ακόμα μια new entry
- συντονισμένες διαδικασίες προκριματικών και τελικών

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- κενό εδάφιο

RACE GOSSIP

- ίσως η πρώτη φορά που η ατυχία επηρέασε τους πάντες εκτός από το Βόβλα
- νομίζουμε βρήκαμε το λόγο που το loop έκανε κόλπα (δείτε στο video)

VIDEO

PHOTOS