Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Micro RC Boat Σαρδέλα: Vol 1


Θα νομίζετε πως για άλλη μια φορά το "σαρδέλα" πρόκειται για αστείο από τα συνηθισμένα μας αλλά όχι. Το σκαφάκι αυτό ονομάζεται σαρδέλα.



Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Το συγκεκριμένο σκαρί το κερδίσαμε στην κοπή της πίτας της κοινότητας ναυτομοντελιστών πριν από μερικές εβδομάδες. Τύχη βουνό δηλαδή. Ένα σκαφάκι μήκους μόλις 33cm στα χέρια του mini maniaX!

Γιατί όμως το λέμε σαρδέλα; Το σκαρί κατασκευάζεται από το κατάστημα Rc Manos και αποτελεί πιστό αντίγραφο ενός αντίστοιχου, γερμανικής κατασκευής σκάφους. Ο τρόπος που πλέει στη θάλασσα είναι αρκετά...χοροπηδηχτούλης και θυμίζει πολύ τη σαρδέλα, εξού και το όνομα.


Σημαντικό προτέρημα του ο θάλαμος ξετουμπαρίσματος. Το γεγονός ότι το σκαρί είναι στενό και ψηλό κάνει το ξετουμπάρισμα πανεύκολο και γρήγορο, ύστερα από δοκιμές που κάναμε, που αλλού; Στην μπανιέρα!


Το σκαρί της κλήρωσης ήταν σε μεγάλο βαθμό συναρμολογημένο. Τοποθετημένο μοτέρ, άξονας, προπέλα, πηδάλιο και σύστημα υδόψυξης μας έβγαλαν από αρκετή δουλειά. Ήταν επίσης βαμμένο με κίτρινο και μαύρο χρώμα κάνοντας το, χάρμα οφθαλμών.


Ξεκινήσαμε λοιπόν την συμπλήρωση της σαρδέλας με τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να πέσει στη θάλασσα. Τοποθετήσαμε ένα servo πηδαλίου της Eurgle πολύ μικρού κόστους, δέκτη της Ansmann  και την τοποθέτηση ταινιών τύπου "σχρατς" (τεχνικότατος όρος) για την μπαταρία.

Μας υπολείπονται ελάχιστα πράγματα. Speed Contrlol όπου θα είναι 30Α Marine και μπαταρία Lipo 3S 1000mah. Στο επόμενο άρθρο το σκάφος μας θα είναι μονταρισμένο στις οθόνες σας και έτοιμο για θάλασσα. Αναμείνατε...