Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Alpha Mini Mono @ Rc Manos


Το νέο δημιούργημα του καταστήματος Rc Manos είναι ένα micro rc boat που το μήκος του δεν ξεπερνά τα 40cm ωστόσο δεν υστερεί σε τίποτα συγκριτικά με μεγαλύτερα competition σκάφη.


Η γάστρα που βλέπετε σχεδιάστηκε και πλέον κατασκευάζεται και πωλείται από τον Μάνο Τερεζάκη στο Αιγάλεω με σκοπό να καλύψει ορισμένες ατέλειες της..."σαρδέλας" που μέχρι τώρα αποτελούσε το κατεξοχήν μικρό σκαρί του καταστήματος. 

Ουσιαστικά το Alpha Mini Mono έχει πολύ μικρό βύθισμα, πράγμα που το κάνει πολύ πιο γρήγορο. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε μήκος και φάρδος και αυτό του δίνει το πλεονέκτημα να "σηκώνει" παραπάνω δύναμη μοτέρ καθώς και μια σχετική άνεση χώρου στο εσωτερικό. Αυτή η άνεση ωστόσο περιορίζεται όταν τοποθετείται και θάλαμος ξετουμπαρίσματος.

Πάμε όμως να δούμε πως κατασκευάζεται αυτή η νέα γάστρα. Όλα ξεκινούν από εδώ.


Αυτό είναι το καλούπι της γάστρας το οποίο κατασκευάστηκε αφού οριστικοποιήθηκε το τελικό επιθυμητό της, σχήμα.

Πάνω στο καλούπι μπαίνει το ειδικό "πανί" όπου αποτελεί τη βάση των εποξικών σκαφών και περιμένει την ειδική υγρή ρητίνη που αφού στεγνώσει θα μετατραπεί σε στερεό σώμα.


Αντίθετα όμως με την μέχρι τώρα μέθοδο του απλώματος της ρητίνης ομοιόμορφα στο πανί και αφήνοντας την να απορροφηθεί, στο Alpha Mini Mono χρησιμοποιείται μια αντλία κενού, όπου δημιουργεί αναρρόφηση το αριστερό εικονιζόμενο σωληνάκι. Από το δεξιά γίνεται η παροχή της ρητίνης η οποία χάρη στην υποπίεση πλέον (και όχι στη βαρύτητα) εισχωρεί στους πόρους του πανιού.


Γιατί αυτό; Περισσότερη ρητίνη απορροφάται στους πόρους του αυξάνοντας την τελική του αντοχή. Ή αλλιώς, επιτυγχάνεται η επιθυμητή αντοχή με μικρότερο πάχος (και βάρος) γάστρας.

Και ιδού το αποτέλεσμα. Το κάτω μέρος της γάστρας πανέτοιμο. Με τον ίδιο τρόπο, σε διαφορετικό καλούπι κατασκευάζεται και το άνω μέρος και τα δύο κομμάτια στο τέλος, ενώνονται μεταξύ τους με απόλυτη στεγανότητα στην επιφάνεια επαφής.


Για τους πιο έμπειρους και επιδέξιους μοντελιστές, μπορεί να κατασκευαστεί γάστρα βάρους 60 μόλις γραμμαρίων (έναντι των 200 της κανονικής) με σκοπό να στήσουν ένα πανάλαφρο σύνολο. Στην περίπτωση όμως αυτή, ταρζανίες του τύπου "τραβάω τέζα τα velcro της μπαταρίας για να μην φύγει" είναι απαγορευτικές.


Στο τελικό του στάδιο, το Alpha Mini Mono εμπεριέχει όλα όσα χρειάζεται για να πέσει στο νερό. Για λόγους οικονομίας βέβαια, μπορείτε να αγοράσετε μόνο τη γάστρα. 'Η ακόμα, μπορείτε να ζητήσετε να μην διαθέτει θάλαμο ξετουμπαρίσματος, αν και δεν σας συνιστούμε κάτι τέτοιο.


Οι παραγγελίες για τη συγκεκριμένη γάστρα έχουν ήδη ξεκινήσει προτού καν επίσημα παρουσιαστεί στη ελληνική αγορά. Αν και εσείς επιθυμείτε ένα Alpha Mini Mono μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα στο τηλέφωνο που θα βρείτε στη διεύθυνση www.rcmanos.gr

Εδώ μπορείτε να δείτε το video της πρώτης δοκιμής που ο Μ. Τερεζάκης έκανε στα καταγάλανα νερά της περιοχής του Σ.Ε.Φ. για να έχετε μια πλήρη άποψη του τι είναι ικανό αυτό το μικρό διαβολάκι να κάνει. Εμείς κάνουμε ήδη χώρο στο ράφι για την απόκτησή του, πάντως!