Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Anki Drive Rc Cars - Videos

Εδώ και μερικές εβδομάδες παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από ένα νέο prodject από την εταιρία Anki Drive που δεν είναι τόσο μια σειρά από RC αυτοκίνητα, αλλά μια μεταφορά ενός video game στον πραγματικό κόσμο.



Όλοι μας έχουμε παίξει video games όπου αυτοκίνητα αγωνίζονται σε μια πίστα, έχουν όμως και μερικά power ups όπως ακτίνες laser ή φλογοβόλο όπλο που βγάζουν τους αντιπάλους τους εκτός παιχνιδιού. Πως θα σας φαινόταν μια τέτοιου είδους δράση αλλά εκτός της οθόνης;


Την απάντηση δίνει η Anki Drive. Σχεδίασε αυτοκίνητα με τεχνητή νοημοσύνη. Μπορούν να τρέχουν σε ειδική πίστα όπως θα δείτε παρακάτω, όχι ιδιαίτερα περίπλοκη μάλιστα και να επιταχύνουν, επιβραδύνουν και στρίβουν από μόνα τους με τη δυνατότητα μάλιστα να μην χτυπούν μεταξύ τους. Αναλαμβάνουν στο 100% δηλαδή το οδηγικό κομμάτι.

Αυτό που ο "χειριστής" του αυτοκινήτου καλείται να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει τα εικονικά "όπλα" που το αυτοκίνητό του διαθέτει. Αυτό γίνεται μέσω μιας εφαρμογής που μπορεί να εγκατασταθεί σε i-phones και i-pads και σε πραγματικό χρόνο να ανταλλάσσει δεδομένα με το όχημα.


Είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στο νέο, ομολογουμένως επαναστατικό δημιούργημα, της Anki Drive, ωστόσο παραθέτουμε μια σειρά από video προκειμένου να διαμορφώσετε κι εσείς πληρέστερη άποψη. Θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε τα σχόλια σας!








Πηγή: anki.com