Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το ξαδερφάκι των Mini-z ονομάζεται...Mini-Q


Ίσως έφτασε ο καιρός η κλίμακα 1/28 να εμπλουτιστεί με μοντέλα παραπάνω εταιριών και αυτό φαίνεται από την πρόσφατη ανακοίνωση της Atomic (Link) αλλά και από το τετρακίνητο αυτοκίνητο της Mini-Q που κυκλοφορεί ήδη.




Το micro car της Mini-Q έρχεται σε μορφή RTR. Διαθέτει κίνηση στους τέσσερις τροχούς και το σασί του διατίθεται σε μια οικονομική έκδοση από πλαστικό και πλαστικά κουζινέτα, αλλά και σε competition έκδοση από carbon και ρουλεμάν σε όλους τους τροχούς.

Το μεταξόνιο του μπορεί και εδώ να μεταβάλλεται από 94mm μέχρι 102mm. Στο πακέτο εμπεριέχεται λεξάν καπάκι Porsche με επιλογή ανάμεσα σε τρία χρώματα (μαύρο, μπλε, κόκκινο), ενώ διατίθεται καρτέλα με αυτοκόλλητα για το τελικό φινίρισμα.


Για το στρίψιμο φροντίζει ένα micro servo των 5gr και για την κίνηση ένα brushed μοτέρ 130 class. Μια ηλεκτρονική μονάδα παίζει ταυτόγχρονα το ρόλο του speed control και του δέκτη στα 2.4ghz. Τέλος, το πακέτο εμπεριέχει μπαταρία Lipo 7.4v 650mah και το αντίστοιχο φορτιστή της.


Η τιμή του είναι όμως το δυνατότερο σημείο του. Στοιχίζει περίπου στο 1/4 της τιμής ενός Mini-z AWD, γεγονός που δεν κάνει την αγορά του ιδιαίτερο ρίσκο. Σίγουρα αξίζει για κάποιον αρχάριο που δεν θέλει να δαπανήσει πολλά χρήματα, ώστε να δει αν του αρέσει η κατηγορία.


Πηγή: egrracing.com