Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τετραπλό prodject Alpha Mini Mono by Σακαντάρης

Οι σκαφάδες είναι βαρεμένοι, τέλος. Έχοντας στήσει το δικό μας Alpha Mini Mono σε μόλις δύο απογεύματα και νομίζοντας πως πλέον κάνουμε την super δουλειά, έρχεται το εν λόγω εγχείρημα από τον Στέλιο Σακαντάρη να μας δείξει πως ακόμα έχουμε πολύ ψωμί μπροστά μας.


Όμως ας τα πάρουμε από την αρχή. To Alpha Mini Mono του minimaniax.gr (Link) είναι έτοιμο, δοκιμασμένο και ετοιμάζουμε το σχετικό υλικό. Εν το μεταξύ, ο παραπάνω ναυτομοντελιστής έχει στην κατοχή του ήδη τέσσερες ιδιες mini γαστρες (μια δική του και τρεις ορισμένων φίλων του) έχει τελειοποιήσει την πρώτη και ετοιμάζεται για τις υπόλοιπες.

Επισκεφθήκαμε το εργαστήρι του κ. Σακαντάρη λοιπόν για να φωτογραφίσουμε από κοντά τη δουλειά του. Όλο (σχεδόν) το hardware είναι σχεδιασμένο και κομμένο σε εξοπλισμό μηχανουργείου και όχι στο χέρι. Ότι χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη γάστρα και λειτουργεί καλώς, όπως άξονας μετάδοσης, turn fins, πηδάλιο, βάση μοτέρ, βάση servo κλπ...το ίδιο ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί και στις υπόλοιπες τρεις χωρίς καμία αλλαγή.

Επιπλέον, για ηλεκτρονικά όλα τα σκάφη θα φορούν μοτέρ Leopard 2040 4800kv, speed control Robbe Roxy, ψηφιακά servo savox με μεταλλικά γρανάζια και μπαταρία 2S 2200mah. Όσο για τη μάρκα της μπαταρίας, εκεί τα πράγματα δεν είναι fix, μιας και δεν υπάρχει μεγάλη επάρκεια αυτή την εποχή στην ελληνική αγορά. Ωστόσο αναμένεται παραλαβή από το κατάστημα RC Manos.

Ο Mr Σακαντάρης μας ενημέρωσε πως υπάρχουν οι καλύμπρες από το hardware που χρησιμοποίησε, συνεπώς όποιος αγοράσει μια τέτοια γάστρα μπορεί να απευθυνθεί σε εκείνον για να μην ψάχνεται στο τι, που, πως και να έχει το σκαφάκι του ετοιμοπόλεμο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Όσο για αγώνες, μάλλον με τον αριθμό Alpha Mini Mono που έχει μέχρι στιγμής ετοιμαστεί, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Όσο για το μέρος, με τόσο μικρό μικρά σκαφάκια δεν θέλει και ρώτημα: οπουδήποτε. Ημερομηνία για Warm Up παρακαλώ...


Μπορείτε να δείτε το πλήρες ιστορικό της κατασκευής των σκαφών πατώντας στο σχετικό Link του ναυτομοντελισιτκού φορουμ rcboats.gr. Θα εκπλαγείτε!

Video από τη δοκιμή σε παραλία της Σαλαμίνας. Εκεί δοκιμάστηκε και το δικό μας. Stay Tunned...