Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Δοκιμάζουμε το Mini-z Buggy 50th Anniversary Edition


Το πρώτο επετειακό mini-z buggy που βρέθηκε σε ελληνική πίστα είχαμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε και να δοκιμάσουμε στο κατάστημα Model Shop πριν από μερικές ημέρες.



Πρόκειται για το γνωστό buggy της Kyosho με ορισμένες βελτιώσεις τόσο οπτικές, όσο και λειτουργικές:

- άβαφο καπάκι έτοιμο να δεχθεί τα χρώματα που ο ιδιοκτήτης του θα επιλέξει. Επίσης άβαφη και η αεροτομή αλλά οι περισσότεροι προτιμούν να την αφήνουν διάφανη.


- μοτέρ x-speed καθώς το stock δεν μπορεί εύκολα να κινήσει το βάρος του αυτοκινήτου αλλά και της τετρακίνησης

- αλουμινένια βάση μοτέρ που βοηθά στην απαγωγή της θερμοκρασίας μιας και τα μοτέρ της Kyosho δεν φημίζονται και για το καλό αερισμό της κάσας τους.


-  αμορτισέρ αλουμινίου προς αντικατάσταση των πλαστικών δίνουν τέλος στα ξεκουμπωμένα cups και τις διαρροές λαδιού


Tiki Tiki Mode το οποίο δεν χρησιμοποιείται σχεδόν από κανέναν, ωστόσο δεν μας χαλάει το να υπάρχει

ΔΟΚΙΜΗ: Το αρχικό πλάνο ήταν να διαμορφώσουμε την πίστα με άλματα και εμπόδια για προσομοίωση off road κατάστασης, ωστόσο κάναμε το λάθος να οδηγήσουμε το buggy δοκιμαστικά "για έναν μόνο γύρο". Ο ένας γύρος έφερε τον άλλον και δεν ξεκολλήσαμε από την πίστα ολόκληρο το απόγευμα.

Τα ελαστικά του buggy δεν είχαν πολύ καλή πρόσφυση στην normal grip μεριά των πλακιδίων και το έκαναν ιδιαίτερα υπερστροφικό on power, ωστόσο ιδιαίτερα απολαυστικό. Παρ όλα τα χτυπήματα δεν έδειξε να είναι ευαίσθητο, αλλά τα ελαστικά έπρεπε οπωσδήποτε να κολληθούν στις ζάντες γιατί με το παρά μικρό έφευγαν από τη θέση τους.

Η γενική εντύπωση ύστερα από όσα του κάναμε ήταν πολύ καλή και σίγουρα θα το συνιστούσαμε σε όποιον θα ήθελε να ασχοληθεί με μια πιο fun κατηγορία, τόσο στην πίστα, όσο και στο σπίτι.