Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Φιλικός Mini-z F1 Race @ Model Shop


Την αποτυχία διοργάνωσης φιλικού αγώνα με μονοθέσια mini-z του προηγούμενου μήνα διαδέχθηκε η χθεσινή επιτυχημένη προσπάθεια με 8 οδηγούς να δίνουν το παρόν στην πίστα του Model Shop.



Τα αυτοκίνητα για διάφορους λόγους όμως δεν ήταν ισάριθμα των αγωνιζομένων, αλλά λιγότερα. Προθυμοποιήθηκαν λοιπόν οι έχοντες να δώσουν σε αυτούς που δεν είχαν, για να απολαύσουν ένα αγωνιστικό απόγευμα Δευτέρας, με μηδενικό, μάλιστα, κόστος συμμετοχής.

Τα προκριματικά ήταν για όλους ένα ζέσταμα μιας και ήταν ο πρώτος αγώνας με F1 σε αυτή την πίστα. Σκοπός ήταν όχι μόνο ένας καλός τελικός αλλά και ένας τελικός χωρίς ζημιές μιας και μερικά αυτοκίνητα έτρεξαν δύο φορές στα χέρια διαφορετικών οδηγών.

Final B: Στην Pole Position βρισκόταν ο Β. Υφαντίδης (εραστής της Mini-z F1 κατηγορίας) ωστόσο δεν κατάφερε να μείνει μπροστά ύστερα από μερικές μικροεπαφές και το προβάδισμα πήρε ο Κοσμίδης στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ορισμένα τεχνικά προβλήματα όμως τον έκαναν και αυτόν να χάσει την πρώτη θέση από το Βοβλα που ήταν γρήγορος και απροβλημάτιστος. Παρέμεινε ωστόσο δεύτερος. Ο Poleman έμεινε λίγο πριν το τέλος του τελικού από μπαταρίες και κατέληξε τέταρτος πίσω από τον Γλεντζάκη, στην πρώτη του επαφή με την κατηγορία.

Final A: Αφού τα δανεικά μονοθέσια επιβίωσαν τον Β τελικό σειρά είχε ο Α. Από την Pole εκκινούσε το παιδί θαύμα, Πετρούτσι που απομακρύνθηκε χωρίς να κοιτάξει πίσω. Πίσω του βρισκόταν ο Τιράντι με σταθερή διαφορά 3 γύρων. Λίγο πριν το τέλος του τελικού ο Πετρούτσι έμενε σταδιακά από μπαταρίες, η διαφορά τους μειώθηκε στον 1 γύρο, ωστόσο ο Τιράντι δεν πρόλαβε να περάσει μπροστά.

Μάχη είχαμε και παραπίσω μεταξύ Γεωργιόπουλου και Κουκουναρά. Ο Κουκουναράς στην πρώτη του αγωνιστική επαφή με mini-z κρατιόταν στην τρίτη θέση με διαφορά ενός γύρου από τον Γεωργιόπουλο που ήταν τέταρτος. Ο Γεωργιόπουλος όμως αναγκάστηκε να σταματήσει για αλλαγή μπαταριών και η διαφορά αυξήθηκε σημαντικά μέχρι το τέλος του 20λεπτου.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Πετρούτσι Βαλέριος 183Laps
2) Τιράντι Βασίλης 182Laps
3) Βόβλας Δάνης 174Laps
4) Κοσμίδης Αλέξανδρος 170Laps
5) Κουκουναράς Χρήστος 169Laps
6) Γλεντζάκης Ανδρέας 165Laps
7) Γεωργιόπουλος Γιάννης 164Laps
8) Υφαντίδης Βαγγέλης 133Laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- το cars exchange μεταξύ των οδηγών
- οι πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους σε γύρους
- που διαφυλάχθηκε η ακεραιότητα των μονοθεσίων
- τριπλά fet amperορουφήχτρες στο αμάξι του Υφαντίδη

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ 

- κενό εδάφιο

RACE GOSSIP

- Yokomo 1/12 σε κουτάκι, τι παίζει εδώ;
- ο Β. Υφαντίδης μας την κοπάνησε πριν την απονομή (ααααχ ρε Βαγγέλη)