Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Slot Cars Championship Group C: Round 3


Το είχε πει στον προηγούμενο αγώνα ο Πετρής πως στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος του Hellenic Slot Car Club θα ήταν ασταμάτητος.




Έτσι κι έγινε. Από τους πρώτους γύρους έδειξε τα δόντια του. Ωστόσο πίσω του έγινε σφαγή μεταξύ των υπόλοιπων 11 οδηγών με αρκετές θέσεις να παίζονται στα δέκατα των δευτερολέπτων. Το αναλυτικό report του Χρήστου Νισκόπουλου είναι όλο δικό σας:

"Θέσεις που κρίθηκαν στο δέκατο…
Τέσσερις το απόγευμα και στο club αναβρασμός, τελικών ρυθμίσεων και δοκιμών.
12 οι συμμετοχές. Οι απουσίες από Τίμο και Θάνο όπως αναμένονταν, κάνουν φτωχότερη την κόντρα. Όμως  η συμμετοχή του distributor ίσως να δώσει ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Μετά από καιρό στο βινύλιο και ο πάντα πληθωρικός Βασίλης Α. που συνάντησε την παλιοπαρέα και πάλι.
Όλα έτοιμα για τα δοκιμαστικά και 5 Lancia LC2/85, 2 Toyota, 3 Porsche, και 2 Lancia LC2/84 ρίχνονται στην μάχη για να δικαιώσουν ή να διαψεύσουν, προγνωστικά, θεωρίες και λογική.
Με handicap το podium του προηγούμενου αγώνα Κουλουρίδης,  Νεραντζής, «Αμερικάνος».
Ο πόντος της poll πάει στα χέρια του Androvich που δείχνει μετά από καιρό και πάλι ετοιμοπόλεμος. Στην δεύτερη θέση ο Πετρής ενώ την τετράδα συμπληρώνουν οι Κουλουρίδης και Νισκό.
Επιλογή γραμμών από τους οδηγούς και εκκίνηση…

20143racegrcdok
  
Μετά από τους πρώτους 35 γύρους κεφάλι στο αγώνα ο Γιώργος με πολύ καλό ρυθμό. Κοντά του Τζάκ και ο Χρήστος ενώ όπως αναμένονταν ο Πέτρος μένει λίγο πίσω εξαιτίας των ελαστικών που γύρο όμως με το γύρο βελτιώνουν την συμπεριφορά τους.
Ο Βαγγέλης δείχνει να ταλαιπωρείται λίγο ενώ αυτός που δεινοπαθεί με τα καινούρια λάστιχα είναι ο Νεραντζής που μένει πολύ πίσω.
Ο Ζουρμπ. επιτέλους έχει αξιοπρεπέστατη απόδοση και καταδιώκει τον Βεργανέλ.
Το best του αγώνα στα χέρια του Πετρή…

20143racegrc35

Ανακατατάξεις στους 35 γύρους που ακολουθούν.
Ο Γιώργος διατηρεί την διαφορά του από τον Πέτρο, ο οποίος περνά δεύτερος εκμεταλλευόμενος τον αργό ρυθμό των Χρήστου και Τζάκ.
Οι τέσσερις τους έχουν ανοίξει την διαφορά που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους και όλα δείχνουν ότι αυτοί θα παλέψουν μέχρι τέλους για τις τέσσερις πρώτες θέσεις. 
Ο Βαγγέλης κρατά την πέμπτη θέση και ο Γιάννης Ν. ξυπνά και ανεβαίνει 2 θέσεις, 3 δευτερόλεπτα πίσω του.
Ο Ζούρμπ. είναι γραπωμένος στην έβδομη θέση και ο Αναγνωστό παλεύει να ξαναθυμηθεί το άθλημα.
Αρνητικός ο Σαμούρης που μετά από καιρό είναι εκτός ρυθμού και δεν θυμίζει το καλό εαυτό του.

20143racegrc70

Ξανά ανατροπές.
Ο Γιώργος ολοκληρώνοντας τα ¾ του αγώνα πάει πλέον σε αγώνα τακτικής αφού έχει διαφορά από τους αντιπάλους του. 16 δευτερόλεπτα τον χωρίζουν από τον δεύτερο Τζάκ και 20 από τον τρίτο Πέτρο. Ο υπογράφοντας χαροπαλεύει στην τέταρτη θέση, όμως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και όλα μπορούν να συμβούν στου 35 εναπομείναντες γύρους.
Αμερικάνος και Νεραντζής κλειδώνουν τις θέσεις τους. Δεν μπορούν να απειλήσουν αλλά και να απειληθούν από αυτούς που ακολουθούν και έτσι το μόνο που περιμένουν είναι να αλλάξουν θέσεις μεταξύ τους. Ο Γιάννης έχει την άσπρη γραμμή και ο Βαγγέλης την κόκκινη. Τα 6 δευτερόλεπτα που τους χωρίζουν  δεν αποτελούν μαξιλαράκι ασφαλείας για τον «πιλότο».
Ο Βεργανέλ δεν μπορεί να αποβάλει τις αυξομειώσεις στην απόδοση του που για έναν ακόμη αγώνα τον χαρακτηρίζουν.
Ο Θεολόγος σαφώς βελτιωμένος μειώνει λάθη και βελτιώνει τον προσωπικό του χρόνο.

20143racegrc105

Οι τελευταίοι 35 γύροι χαρακτηρίζονται και πάλι με ανακατατάξεις, και μάλιστα πολλές θέσεις θα κριθούν στο δέκατο και στα εκατοστά!!
Ο Πετρής αντικρίζει πανηγυρικά πρώτος την καρό σημαία, ολοκληρώνοντας έναν αγώνα που τον έλεγχε από τον πρώτο λεπτό. Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, έκτισε διαφορά, δεν ρίσκαρε και λειτούργησε με το «ο  σκοπός αγιάζει τα μέσα».  Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το μειονέκτημα του αντιπάλου του (Πέτρου) στο κυνήγι του τίτλου.
Δεύτερη θέση για τον Πέτρο που κέρδισε τον Τζάκ πραγματικά στο νήμα. Δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εκπληκτική του  παρουσία (σε χρόνους) που είχε 15 μέρες πριν, αλλά οι βαθμοί της δεύτερης θέσης  είναι υπερπολύτιμοι!!
Για έναν ακόμη αγώνα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ο λόγος για τον τρίτο Τζάκ. Είχε αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του αγώνα και αυτό πλέον κοστίζει…
Τέταρτος και κατά ιδρωμένος ο υπογράφοντας. Δεν λειτούργησε τίποτα σωστά και παρέμεινε σε όλον τον αγώνα κομπάρσος, περιμένοντας λάθη των αντιπάλων να εκμεταλλευτεί…
Τελικά τα κατάφερε έστω και στο τέλος. Στην πέμπτη θέση ο Γιάννης κερδίζοντας το Βαγγέλη για 6 δέκατα!! Πολύ όμορφη μάχη αλλά δυστυχώς,  σε χρόνους, πολύ πίσω. Ταλαιπωρήθηκαν αρκετά και το handicap τους έριξε πίσω…
Ο Βεργανέλ καπάρωσε την έβδομη θέση χωρίς να ιδρώσει και νίκησε αβίαστα σε έναν ακόμη αγώνα τον Γιάννη Σ. (ένατη θέση)που δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα.
Ανάμεσα τους όμως «χώθηκε» αθόρυβα ο «εντουράς» (Ζαφείρης) , που βελτιώθηκε όπως αναμενόταν από τον προηγούμενο αγώνα.
Οι θέσεις 10, 11, 12 και αυτές κρίθηκαν στο νήμα.  Σε 6 δέκατα τρείς οδηγοί. Ο Ζούρμπ. (δέκατη θέση) βελτιωμένος αισθητά ,το ίδιο ισχύει και για τον Θεολόγο (ενδέκατη θέση) και όσο για το φίλο μας Αναγνωστό απόλαυσε τον καφέ του, την παρέα, Α! και μπήκε και στην πίστα…

20143racegrc140
Συγχαρητήρια σε όλους. Σε 15 μέρες ο τέταρτος αγώνας. Μετά από αυτόν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές που θα κρατήσουν μέχρι την ολοκλήρωση του καλύτερου, συναρπαστικότερου, και ποιου αμφίβολου, ίσως πρωταθλήματος…"