Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Alpha Mini Mono Championship: Round 3


Με τις ιδανικότερες καιρικές-αγωνιστικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος micro ταχύπλοων σκαφών που διοργανώνει το κατάστημα RC Manos.


Επτά συμμετοχές έδωσαν το παρόν από νωρίς το πρωί για μερικές δοκιμές, κουβεντούλα και κυρίως κρύο καφεδάκι. Οι σημαδούρες είχαν ήδη τοποθετηθεί στο νερό, τόσο αυτές που όριζαν την οβάλ διαγράμμιση του αγώνα όσο και αυτές που όριζαν την ευθεία για το dragster event που θα ακολουθούσε.

Άτυχος του αγώνα ήταν ο Καφιέρης που αντιμετώπιζε από νωρίς τεχνικά προβλήματα, ενώ μετά το πρώτο σκέλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω εξομοντελιστικών παραγόντων. Ο Στεφανίδης αντιθέτως ξεπέρασε τα τεχνικά προβλήματα και αγωνίστηκε κανονικότατα και στα τρία σκέλη.

Σημαντικές ζημιές δημιουργήθηκαν στις γάστρες των Λίγκα και Σακαντάρη ύστερα από δυνατή επαφή που είχαν, ωστόσο για ναυτομοντελιστές σαν αυτούς, η επισκευή είναι απλά θέμα χρόνου.

Στα του αγώνα τώρα, ο Φωκιανός κέρδισε  το πρώτο σκέλος με διαφορά ενός ολόκληρου γύρου από τον δεύτερο, Κοσμίδη. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνου...ώπα ώπα, ποιος είπες;
- Ο Τασος Κωνσταντίνου.
- Ποιος είναι αυτός πάλι;
- New entry στην κατηγορία που μας ήρθε από την Κόρινθο.
- Τι λες;
- Είναι μάλιστα αυτός που κέρδισε την περασμένη Κυριακή στην κατηγορία των ηλεκτρικών του HMBC.
- Ωχ μάλλον θα εξελιχθεί σε επικίνδυνο αντίπαλο...

Στο δεύτερο σκέλος ο Φωκιανός έμεινε από μπαταρία με αποτέλεσμα ο Κοσμίδης να πάρει την πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκε ο Σακαντάρης και τρίτος ο τερμάτισε ο Στεφανίδης. Ο τρίτος ήταν να μην ξεπεράσει τα τεχνικά προβλήματα, τώρα μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι.


Τρίτο και καθοριστικότατο σκέλος. Ο αέρας έγινε λίγο εντονότερος και η τούμπα πήγε σύννεφο. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Κοσμίδης που με ρυθμό ψαροκάικου έγραψε τους περισσότερους γύρους χωρίς ατυχήματα. Ο Φωκιανός βρέθηκε ένα γύρο πίσω του και τρίτος ξανά ο Κωνσταντίνου που με βουλωμένη υδρόψυξη έφτασε τους 130*C στο μοτέρ του!!!

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Κοσμίδης Αλέξανδρος
2) Φωκιανός Χρήστος
3) Κωνσταντίνου Τάσος
4) Σακαντάρης Στέλιος
5) Στεφανίδης Γιώργος
6) Λίγκας Θεόδωρος
7) Καφιέρης Άκης

Ακολούθησαν οι αγώνες dragster στους οποίους όλοι αγωνίστηκαν με όλους και ο νικητής έβγαινε με βάση τις περισσότερες νίκες. Όλες οι κούρσες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας και ομολογουμένως ήταν διασκεδασικότατη διαδικασία. Λόγω του ότι έγιναν "δοκιμαστικά" δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κατάταξη. Αναμένουμε ωστόσο από τη διοργάνωση για το αν οι αγώνες dragster θα ενσωματωθούν στο πρωτάθλημα.