Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δοκιμάζουμε το Team Associated 12R 5.1 @ Zorri RC Track

Ύστερα από αρκετό καιρό στο ράφι, μια αγγελία προς πώληση να "τρέχει" και αρκετές αντιπροτάσεις και παζάρια από τσίπιδες με "Μερσέντα και τρύπια παντόφλα" αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε τις αγορές μας σχετικά με το AE 12R5.1 και επισκεφθήκαμε την πίστα Zorri στον Ασπρόπυργο για να παίξουμε.

Εκεί συναντήσαμε τον Νίκο Φλούδα που προθυμοποιήθηκε να μας δείξει μερικά βασικά tips για να ξεκινήσουμε αξιοπρεπώς. Με την πίστα ζαχαρωμένη μεν, αλλά ελαφρώς σκονισμένη από τη δίπλα, off road πίστα, η πρόσφυση δεν ήταν και στα top της. Ωστόσο με λίγη υπομονή βρήκαμε τη γραμμή που πατούσε ιδανικά και αρχίσαμε να ευχαριστιόμαστε τον ένα γύρο μετά τον άλλο.

Παίξε-φόρτισε (και συζητώντας ευχάριστα μοντελιστικά θέματα με το Νίκο) πέρασαν αρκετές ώρες απροβλημάτιστα, χωρίς σπασίματα και χωρίς "μπιφτέκια" στα ελαστικά, θέαμα που -πείτε μας παράξενους- δεν μας αρέσει καθόλου. Η πίστα έχει αρκετά χαλαρή διαγράμμιση για ένα αυτοκίνητο κλίμακας 1/12, συνεπώς συγχωρεί λάθη με μοναδικό κόστος τα ελαστικά να βρομίζουν και να θέλουν μερικούς γύρους για να "πατήσουν" ξανά.

Είχαμε πολύ κοντή σχέση μετάδοσης (pinion/spur 23/96) με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι αργό, αλλά ταυτόγχρονα και ευκολοδήγητο. Στην επόμενη δοκιμή θα μακρύνουμε αρκετά για να ανακαλύψουμε ακόμα καλύτερα, τι βολίδα είχαμε τόσο καιρό στο ράφι.


Έχετε κι εσείς ένα 12ράκι και φοβάστε μην το σπάσετε ή σας έχουν πείσει ότι στην άσφαλτο δεν παίζει; Για δείτε το ακόλουθο video και απλά...ξανασκεφτείτε!