Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το Alpha Mini Mono του mini maniaX για την ερχόμενη σεζόν


Με το παλιό μας σκαρί να βρίσκεται στα χέρια φίλου μοντελιστή που ευελπιστούμε να τον δούμε και στους αγώνες, στο mini maniaX ξεκίνησε το στήσιμο ενός -από όλες τις απόψεις- καλύτερου σκάφους.


Η αγορές μας ξεκίνησαν τέλος Ιουλίου και ένα μήνα αργότερα έχουμε στα χέρια μας ένα Alpha Mini Mono έτοιμο για πλεύση.

Το εξωτερικό look επιμελήθηκε ο Θανάσης Σελίμης (linklinklink) με χρώμα που θυμίζει κάτι σε Focus ST και η πρόσθετη πέρλα αστράφτει όταν πέσει πάνω της το φως του ήλιου. Στο καπάκι προσθέσαμε ένα μικρό χερουλάκι που βοηθάει στο σήκωμα του μετά από το παιχνίδι καθώς και ένα πειράκι στο εμπρός μέρος που το συγκρατεί κατά τη φάση του κολλήματος των ταινιών.






Στο πίσω μέρος αλλάξαμε το κλασσικό πηδάλιο με ένα in-line κομμάτι όπου μπορεί και στέκεται πίσω από την προπέλα με σκοπό το σκάφος μας να στρίβει εξίσου καλά στις δεξιές αλλά και στις αριστερές στροφές. Την πλήρη παρουσίαση του strut με σχετικό video μπορείτε να δείτε εδώ.




Επιπλέον προσθέσαμε δύο turn fins για καλύτερη ευστάθεια στις στροφές και ένα μικρό trim tab για την αντιστάθμιση της ροπής του μοτέρ προς τη γάστρα. Ο άξονας της μετάδοσης είναι εύκαμπτος των 2.2mm και η εικονιζόμενη προπέλα είναι της Octura διαμέτρου 27mm.



Στο εσωτερικό κρατήσαμε την κλασσική συνταγή: μοτέρ Leopard 2040 στα 2600kv με μπαταρία Lipo 11.1v. Αυτή τη φορά η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέβηκε στα 2200mah και το αυξημένο της βάρος βοηθάει πάρα πολύ στο ξετουμπάρισμα του σκάφους. Για esc προτιμήσαμε επίσης ένα Leopard των 35Α, ασφαλή επιλογή για το αργόστροφο μοτέρ μας. Για το στρίψιμο του πηδαλίου φροντίζει ένα micro servo της Tower Pro.





Στο σκάφος έχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Μικρές βελτιώσεις που θα το κάνουν ανταγωνιστικό για το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη. Χρόνος υπάρχει, όρεξη υπάρχει, θάλασσες υπάρχουν, άρα τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη! See you @ the champs!!!