Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Alpha Mini Mono Champs 2014-15: Round 1


Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε η δεύτερη σεζόν για το πρωτάθλημα Alpha Mini Mono που διοργανώνει το κατάστημα RC Manos στην παραλία της Ελευσίνας.



Επτά αγωνιζόμενοι παρευρέθηκαν από νωρίς στην περιοχή για να κάνουν τις τελευταίες τους δοκιμές, να πιουν ήσυχα το καφεδάκι τους και να συζητήσουν τα νέα του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει μεταφερθεί αρκετά πιο πρωί απ'ότι πέρυσι με το πρώτο σκέλος να ξεκινά στις 9:30. Οι περσινοί συνήθεις ύποπτοι για τις πρώτες θέσεις ήταν και φέτος σε φόρμα. Με δύο πρωτιές στα πρώτα δύο σκέλη ο Κοσμίδης εξασφάλισε τη νίκη. Πολύ κοντά του ήταν και ο Κωνσταντίνου με τον Φωκιανό.


Το τρίτο σκέλος έκρινε την μεταξύ τους μάχη με τον Φωκιανό τελικά να επικρατεί τερματίζοντας δεύτερος. Στην πρώτη θέση του καθοριστικού αυτού σκέλους βρέθηκε το σκάφος του Κοσμίδη με guest driver τον Βαλεντίνο. Ύστερα από μακροσκελείς δοκιμές...πέντε λεπτών το έφερε στα χέρια του και έδειξε να ευχαριστιέται το αγωνιστικό εξάλεπτο.

Αλλά η ουσία του αγώνα ήταν εκτός του βάθρου. Ο Στεφανίδης με την αθόρυβη του οδήγηση βρέθηκε εύκολα στην τέταρτη θέση έχοντας πίσω του τον Μακρή και τον Λίγκα να ισοβαθμούν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Ο αγώνας δεν πήγε τόσο καλά για τον Σακαντάρη που ενώ είχε σκάφος φτιαγμένο με μαεστρία, ορισμένες λεπτομέρειες του στέρησαν τη δυνατότητα να πιέσει. Αλλά ο Στέλιος έχει ξεπεράσει τα χειρότερα, μια λυμένη βίδα δεν θα τον αποτρέψει να επανέλθει δριμύτερος στον επόμενο αγώνα.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Κοσμίδης Αλέξανδρος
2) Φωκιανός Χρήστος
3) Κωνσταντίνου Τάσος
4) Στεφανίδης Γιώργος
5) Μακρής Περικλής
6) Λίγκας Θεόδωρος
7) Σακαντάρης Στέλιος

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- μπουφές με ένα σωρό λιχουδιές από το διοργανωτή
- δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα
- πολλοί θεατές
- πολλοί φίλοι αγωνιζομένων με τις οικογένειες τους
- επόπτης τσακάλι που δεν του ξέφευγαν τα περάσματα μέσα από τις σημαδούρες
- μηδαμινές καθυστερήσεις έδωσαν χρόνο και για τέταρτο, φιλικό αγωνιστικό σκέλος
- όμορφα βαμμένα σκάφη