Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ωρέ τι γίνεται στο Άργος;

Το ότι στο RC Maniacs στο Άργος φτιάχτηκε συμπαθέστατο on-road πιστάκι είναι γνωστό. Το ότι εκεί μόλις ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα ιδιωτικό πρωτάθλημα ηλεκτρικών 1/10, επίσης γνωστό. Το ότι η προσπάθεια έχει την υποστήριξη του Fanatix, αυτό και αν είναι γνωστό.


ΟΚ. Μια ωραία κατάσταση, μια αξιόλογη προσπάθεια εκτός Αττικής, μπράβο στα παιδιά, θα πουν οι περισσότεροι. Χαζεύοντας όμως το πλούσιο υλικό video και φωτογραφιών του πρωταθλήματος κάναμε μια διαφορετική προσέγγιση του HPI-LRP Argos Challenge...

Νέα παιδιά, όχι μόνο στο χώρο των αγώνων αλλά και ηλικιακά. Νέα παιδιά που σιγά να μην ανέβαιναν στην Αθήνα μόνο και μόνο για να τρέξουν έναν αγώνα, τώρα έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται δίπλα στο σπίτι τους. Θα το πουν στους φίλους τους, θα έρθουν να δουν και σίγουρα θα μαζέψουν τα χαρτζιλίκια για τους για ένα τηλεκατευθυνόμενο. Και να πως οι παρέες μεγαλώνουν.

Stock κατάσταση. Τα αυτοκίνητα δε φέρουν σχεδόν καμία βελτίωση. Disc Wheels? Sensored Combo? High Downforce Body? Drag Brake? "Τι γλώσσα μιλάς ρε φίλε;" θα σου απαντήσουν αν τους πεις τις παραπάνω φράσεις. Απλά ανοίγουν το κουτί, φορτίζουν τη μπαταρία και μπαίνουν στην πίστα. Άντε μετά από λίγο καιρό να αντικαταστήσουν την ψόφια nimh με ένα δίσελο που απογειώνει (για τα δικά τους δεδομένα) το αυτοκίνητο. Όσο η μπαταρία αντέχει, τα λάστιχα δεν είναι λιώμα και το μοτέρ έχει κάρβουνα, όλα είναι καλά. Εστιάζουν λοιπόν περισσότερο στη διασκέδαση παρά στις επιδόσεις που συχνά φέρνουν πονοκέφαλο.


Συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων HPI-LRP και καπάκια scale εμφάνισης που κυρίως η HPI κυκλοφορεί. Που πάει το μυαλό σας; Τικ Τοκ...Τικ Τοκ...Τικ Τοκ...Ααααα το βρήκα! Οικονομικό συμφέρον, επιτρέπουμε μόνο αυτές τις μάρκες για να πουλάμε μόνο εμείς. Εν μέρη σωστό.


Αλλά αν βγάλουμε τις παροπίδες θα δούμε τα τεράστια οφέλη για τους αγωνιζόμενους. Ποτε δεν θα σκεφτούν: Ο Γιαννάκης με κέρδισε επειδή έχει καλύτερη μάρκα αυτοκίνητο ή ο Βαγγέλης βγαίνει τελευταίος επειδή δεν έχει λεφτά να αγοράσει καλή μάρκα ελαστικών. Και αυτό γιατί ο πρώτος και ο τελευταίος είναι αποτέλεσμα προπόνησης, ταλέντου και συχνά τύχης. Μέσα σε ένα τέτοιο πνεύμα η ομάδα δύσκολα θα σπάσει και η πίστα δύσκολα θα ξεχαστεί.

Όλα καλά και όλα ωραία, αλλά ο αγώνας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την καλή διάθεση και τις φιλικές σχέσεις. Χρειάζεται και κάποιος να οργανώσει την όλη φάση. Να κάνει γραμματεία, να κάνει τον αλυτάρχη, να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα, να μιλήσει στο μικρόφωνο.


Τότε είναι που έρχεται το Fanatix. Με εμπειρία από αγώνες εθνικού επιπέδου -πολλούς οδηγούς, που τσαντίζονται, που βρίζουν στην εξέδρα και εντάσεις που δυσκολεύουν έναν αγώνα- το να οργανωθεί μια ομάδα παιδιών με υγιή νοοτροπία που διψά για γνώση και συναγωνισμό είναι μάλλον παιχνιδάκι. Και έρχεται και δένει το γλυκό!

Αλλά το γλυκό δεν το τρως εύκολα αν δεν στο σερβίρουν και με τον σωστό τρόπο. Τα ελληνικά RC Media έχουν προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα του RC Maniacs. Αλλά και από τη μεριά της η διοργάνωση δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια ποντάροντας απλά στην απήχηση των μοντελιστικών sites.

Έβγαλε φωτογραφίες, video, έκανε μονταζ, έβαλε μουσικάρες και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Ήρθαν και μερικά εναέρια πλάνα της Hexateam Greece και πόνεσαν τα μυαλά μας.



Συμπέρασμα; Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσπάθεια από ανθρώπους με μεράκι για τα rc αυτοκίνητα και στηρίζεται από το νέο αίμα που δεν έχει ιδέα τι πάει να πει "αγωνιστική ομάδα", τι πάει να πει "ο πάγκος μας και ο πάγκος τους" και τι πάει να πει "σε καλύπτω, πέρνα". Τους αξίζει να πάνε μπροστά και οι δέκα να γίνουν είκοσι, τριάντα...εκατό!

Με εκατό όμως άτομα η πίτα γίνεται επικίνδυνα μεγάλη. Ευχόμαστε ολόψυχα στη διοργάνωση να έχει τη δύναμη και τα εφόδια να την προστατέψει!

Κλείνουμε το φλύαρο άρθρο μας με μια συμβουλή προς τους συμμετέχοντες του HPI-LRP Challenge: Παίδες, μην προσπαθήσετε να γίνετε πλωταθληταράδες. Σε βάθος χρόνου κανείς δεν θα θυμάται τα κύπελλα που έχετε στο ράφι σας, αλλά το πόσο σωστοί και δημιουργικοί ήσασταν σε αυτό το όμορφο παρεάκι που δημιουργήσατε το 2014 στο Άργος. Keep it UP...