Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

H.M.B.C. 2014-2015: Round 1


Πολύ δυνατό ξεκίνημα για το Hellenic Model Boat Championship την περασμένη Κυριακή στην παραλία του Περάματος με πάνω από 20 οδηγούς να δίνουν το παρόν με παλιά αλλά και ολοκαίνουρια, αγρατζούνιστα σκάφη.



Πολύς κόσμος επισκέφθηκε το χώρο του Σ.Ε.Α.Ν.Α.Δ. (Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων-Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Πέράματος) για να πιει το καφεδάκι του, να υποστηρίξει την προσπάθεια των οδηγών, να τραβήξει φωτογραφίες, να δει τον αγώνα και μικρό (πολύ μικρό) ποσοστό μπας και ξεστοκάρει κανένα strut.


Στην κατηγορία FSR-027 Mono Ζευγώλης και Κακούσης έκαναν το 1-2 δείχνοντας πως οι "βενζίνες" είναι ειδικότητα τους εδώ και μερικά χρόνια. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μάνος Κανάς, επίσης αξιόλογος τεχνίτης σκαφών με κινητήρα βενζίνης.

Στα αντίστοιχα catamaran FSR-035 την πρώτη θέση πήρε ο Φώντας Αργυρίου καθαρίζοντας μάλιστα τη νίκη από τα δύο πρώτα σκέλη. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι προαναφερθέντες specialists, Ζευγώλης και Κακούσης!


Στα ηλεκτρικά ο Τερεζάκης έκανε το double. Στην κατηγορία Mono 2 τερμάτισε ελάχιστα μπροστά από τον Κουρσάρη που ακολουθούσε στην δεύτερη θέση. Για το τρίτο σκαλί του βάθρου αγωνίστηκαν οι Τσιάβος και Μαόφης με τον Τσιάβο να είναι αυτός που πέρασε το μετάλλιο στο λαιμό του.


Στην κατηγορία ηλεκτρικών Hydro που ανυπομονούσαμε τόσο να δούμε είχαμε 7 συμμετοχές. Καθόλου άσχημα. Το πρώτο σκέλος πήρε ο Καφιέρης αφήνοντας σίγουρα πολλούς με το στόμα ανοιχτό. Τότε ήταν που τα θηρία ξύπνησαν με τον Τερεζάκη να παίρνει δύο πρώτες θέσεις κερδίζοντας τον αγώνα και τους Αργυριάδη με Μακρή να ισοβαθμούν στο δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου, αντίστοιχα.


Την τελική κατάταξη του αγώνα μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Την κάλυψη του αγώνα έχει αναλάβει το RC Greece TV και σύντομα θα έχουμε πλήρες ρεπορταζ. Για την ώρα δείτε μερικά όμορφα videos από Τερεζάκη και Π. Μενεγάτο.