Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Losi Micro Rally Car & Short Course Truck



Η σειρά micro της Losi κλίμακας 1/24 μετράει αρκετά χρόνια στο χώρο των RTR πακέτων με μεγάλη επιτυχία χάρη στο χαμηλό της κόστος και την αξιοπιστία της. Μια εφ' όλης της ύλης αναβάθμιση όμως, ποτέ δεν είναι περιττή.




Οι δύο νέες εκδόσεις της σειράς micro λοιπόν, Rally Car και Short Course Truck φέρουν ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να βρούμε σε ένα RTR μοντέλο.


Το παλιό brushed μοτέρ έχει δώσει τη θέση του σε ένα πανίσχυρο brushless των 7915kv ικανό να απογειώσει το ελάχιστων γραμμαρίων σασί. Συνεργάζεται με την αντίστοιχη brushless μονάδα esc-δέκτη και τροφοδοτείται από μπαταρία 2S 225mah και ρυθμό εκφόρτισης 10C.


H μπαταρία αποτελεί ένα κατασκευαστικό αριστούργημα στην ιστορία των lipo μιας και μπορεί να φορτίζει με ρυθμό 15C (όχι 15Α ηλίθιε, 15C) σε περίπου...5 λεπτά χωρίς να υπερθερμαίνεται. Την ταχύτατη αυτή φόρτιση την παρέχει μια ειδική μονάδα που εμπεριέχεται στο πακέτο. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία η φόρτιση μπορεί να γίνει και με τη μπαταρία επάνω στο σασί. Δεν το συνιστούμε βέβαια.

Στα του σασί τώρα, έχει ενισχυθεί το σύστημα μετάδοσης για να αντέχει την παραπάνω δύναμη ενώ ένα slipper clutch προστατεύει από ανεπιθύμητες ζημιές σε ανώμαλες επιφάνειες. Αναρτήσεις λαδιού δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης της σκληρότητας του συνόλου και η πανεύκολη ρύθμιση της προφόρτισης των ελατηρίων καθορίζει το ύψος του σασί.


Το καπάκι έρχεται βαμμένο σε δύο αποχρώσεις ανά κατηγορία και κομμένο, έτοιμο να κουμπωθεί στο σασί και να ριχτεί στο χώμα. Το σύστημα τηλεκατεύθυνσης είναι στα 2.4ghz με την εύχρηστη DX2E V3 τηλεκατεύθυνση της Spectrum. H Losi κυκλοφόρησε τέλος πλούσιο video-φωτογραφικό υλικό για την καλύτερη προώθηση των νέων της δημιουργημάτων. Enjoy...