Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σύγκριση βάρους σε καπάκια Mini-z




Ένα πολύ όμορφο και απλό project τράβηξε το ενδιαφέρον μας τις τελευταίες μέρες: τρία διαφορετικά καπάκια για mini-z στη ζυγαριά.





Πιο ελαφρύ δείχνει να είναι το καπάκι της McLaren. Επιπλέον 3.5gr ζυγίζει το Audi R8 στη δεύτερη θέση και τρίτη η Ferrari 458 με ακόμα 4gr παραπάνω βάρος.

Συμπέρασμα: Η McLaren είναι το καλύτερο καπάκι που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Η μήπως όχι; Σίγουρα το χαμηλό του βάρος το κάνει ευέλικτο και...οικονομικό σε mah.


Είναι όμως αυτό αρκετό; Ας μην ξεχνάμε πως σημαντικό ρόλο διαδραματίζει όχι μόνο το βάρος αλλά και η κατανομή του πάνω στο διαμήκη άξονα. Κάτι που η ζυγαριά δεν μπορεί να δείξει.


Και έστω ότι βρήκαμε ποιο έχει την ιδανική κατανομή. Ιδανική για ποιο οδηγικό στυλ; Για ποια πίστα; Για τι μοτέρ; Οι παράμετροι είναι άπειρες!

Άρα ποιο καπάκι είναι καλύτερο; Who knows; Το μόνο σίγουρο είναι πως η ζυγαριά δείχνει μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Την υπόλοιπη αλήθεια θα την ανακαλύψετε δοκιμάζοντας και τα τρία. Όχι για έναν γύρο αλλά για ένα...σετ μπαταριών, τουλάχιστον!