Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

19η Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών το Σαββατοκύριακο


Στην πανέμορφη Κεφαλλονιά θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ετήσια συνάντηση ναυτομοντελιστών, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος αγωνιζομένων και θεατών.Την επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, καθώς και ένα mini ρεπορτάζ της εκδήλωσης του 2014."Ο σύλλογος μοντελιστών Κεφαλονιάς Σ.ΜΟ.ΚΕ. διοργανώνει τη 19η Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών την Παρασκευή 4,το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν μόνον ελεύθερες δοκιμές από τις 18:00 έως τις 20:30 ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα διεξαχθούν αγώνες στις εξής κατηγορίες:
Deep V Electric Open, δύο πεντάλεπτα με βάρκα διάσωσης,
Deep V Gas X χωρίς βάρκα διάσωσης,
Cat Gas X χωρίς βάρκα διάσωσης
και τη νέα κατηγορία Deep V Gas endurance σύμφωνα με τους παρακάτω κανονισμούς.
Το πρόγραμμα των αγώνων ενδέχεται να τροποποιηθεί, εάν χρειαστεί, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Η εκδήλωση θα τελειώσει την Κυριακή τις 14:00
Η νέα κατηγορία Deep V Gas endurance θα έχει δύο σκέλη εικοσάλεπτα με βάρκα διάσωσης. Η ιδιαιτερότητα της κατηγορίας αυτής είναι το δικαίωμα συμμετοχής ενός ή δύο οδηγών σε κάθε σκέλος. Το κάθε σκέλος έχει υποχρεωτική στάση 90 δευτερολέπτων και μπορούν να το μοιραστούν και οι δύο οδηγοί της κάθε ομάδας αλλά το σκάφος που θα οδηγούν θα παραμένει το ίδιο σε όλον τον αγώνα. Τα 90 δευτερόλεπτα μετρούν όταν ο οδηγός κατα τη διάρκεια του εικοσάλεπτου φέρει το σκάφος και το σβήσει μπροστά στον ντόκο. Εάν το σκάφος σβήσει τυχαία ή τουμπάρει δε μετράει ο χρόνος των 90 δευτερολέπτων. Η στάση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσει η ομάδα μέσα στο εικοσάλεπτο και αν το σκάφος από λάθος χειρισμό απομακρυνθεί ελαφρώς απο τον ντόκο η βάρκα διάσωσης θα βοηθήσει και τα 90 δευτερόλεπτα θα μετρήσουν κανονικά. Οι δύο οδηγοί δεν είναι υποχρεωτικοί απλά πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσουν το θέαμα καθώς ένας οδηγός δε μπορεί να οδηγήσει δεκαοκτώμιση λεπτά χωρίς να κουραστεί. Τέλος, η πίστα θα έχει σχήμα Μ και δεξιόστροφη πορεία.
Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τραπέζι προς τιμήν των συμμετεχόντων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείστε στα τηλ. 2671026455 και 6978843966 καθώς επίσης και στο profil facebook: Stellatos Andreas.
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας.
Με εκτίμηση
Ανδρέας Στελλάτος
Ταμίας Σ.ΜΟ.ΚΕ."