Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Alpha Mini Mono Champs 2015-16: Round 2

Δεύτερος αγώνας του ενιαίου πρωταθλήματος Alpha Mini Mono και το σκηνικό μεταφέρεται στην παραλία της Γλυφάδας λόγω των έντονων νότιων ανέμων που καθιστούσαν την Ελευσίνα το πλέον ακατάλληλο μέρος.


Για ακόμα μια φορά οι συμμετοχές κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, δέκα στο σύνολο και οι αγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε δύο groups των πέντε. Ήταν ένας αγώνας υπομονής καθώς οι άνεμοι δημιουργούσαν κυματισμό έστω και στην καλά προφυλαγμένη μαρίνα. Ωστόσο δεν είχαμε σοβαρά τεχνικά προβλήματα και εγκαταλείψεις και αυτό είναι ευχάριστο.

Από τα προκριματικά τα καλύτερα γυρολόγια είχαν οι Κατεχάκης, Κωνσταντίνου, Κοσμίδης, Μαόφης και Χαριτόπουλος περνώντας στον Α τελικό. Οι υπόλοιποι θα αγωνίζονταν στον Β τελικό για τις πιο πίσω θέσεις.

Β τελικός: Ο Σακαντάρης έχοντας στα χέρια του ένα σκάφος που το set-up του βγήκε τυχαία, πήρε την πρωτιά σχεδόν χωρίς ανταγωνισμό. Δεύτερη θέση για τον Καλαμαρά που μπάλωσε τις τρύπες από τις δαγκωνιές του σκύλου ενώ πίσω του βρέθηκε ο Φωκιανός κάνοντας έναν απροβλημάτιστο, χωρίς πλημμύρες αγώνα.

Άτυχος στάθηκε ο Φοντούλης από λυμένο άξονα, ωστόσο αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα με τα ηλεκτρονικά του. Τρία χρόνια βέβαια, έχουν αντέξει πάρα πολύ παιχνίδι. Ο Μακρής δεν μπόρεσε δυστυχώς να αγωνιστεί αν και προσήλθε στον αγώνα, βρέθηκε συνεπώς την τελευταία θέση της κατάταξης.

Α τελικός: Ο Κωνσταντίνου αν και είχε το προβάδισμα στάθηκε άτυχος στα τελευταία δευτερόλεπτα και ένα χτύπημα με σημαδούρα του στέρησε την πολύτιμη νίκη απέναντί στον Κοσμίδη. Πήρε ωστόσο άξια τη δεύτερη θέση και ο Κατεχάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ευχάριστη έκπληξη η τέταρτη θέση του Χαριτόπουλου που τον διακατέχει περισσότερο μοντελιστικό παρά αγωνιστικό πνεύμα. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Μαόφης που κρατιέται σε φόρμα μέχρι το επόμενο H.M.B.C.



Ήταν ένας ευχάριστος αγώνας. Το οδηγικό επίπεδο λίγο-λίγο ανεβαίνει και οι κακές συνθήκες ωθούν τους αγωνιζόμενους να σκέφτονται περισσότερο τους χειρισμούς τους. Περιμένουμε τη λαδιά, ώστε να δούμε τις δεξιότητες που τώρα χτίζονται, να ξεδιπλώνονται στο ήρεμο νερό. Αλήθεια, ο επόμενος αγώνας, πότε με το καλό;