Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Hellenic Model Boat Championship 2014-15: Round 7


Κυριακή 8 Νοεμβρίου και το πρωτάθλημα ταχυπλόων σκαφών ολοκληρώθηκε για τη φετινή σεζόν, με τον 7ο και καθοριστικό αγώνα.



Οι συμμετοχές κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα με βασικούς συμμετέχοντες τους διεκδικητές των υψηλών θέσεων της γενικής κατάταξης. Οι βόρειοι άνεμοι ήταν αρκετά ισχυροί κάνοντας την πλεύση των σκαφών δύσκολη. Για το λόγο αυτό, οι οδηγοί των βενζινοκίνητων catamaran δεν αγωνίστηκαν. Στις υπόλοιπες ωστόσο κατηγορίες οι μάχες καλά κρατούσαν.

Ηλεκτρικά Mono B: Μαόφης και Κωνσταντίνου έπαιξαν στα δευτερόλεπτα με τον πρώτο να επικρατεί κυρίως χάρη στην επιδέξια οδήγηση του στην ανακατεμένη θάλασσα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Τσιάβος που εξελίσσεται από αγώνα σε αγώνα.


Ηλεκτρικά Hydro B: Το βαρύ και μεγάλο catamaran του Μακρή έδειξε και πάλι πως στο δυνατό άνεμο δεν έχει αντίπαλο παίρνοντας την πρώτη θέση. Πίσω του βρέθηκαν οι Αργυριάδης και Τσιάβος λανσάροντας τη μόδα των outriggers. Πρόκειται για σκάφη που επηρεάζονται ελάχιστα από τον αέρα και τον κυματισμό αλλά...σπάνε εύκολα. Ευτυχώς όχι σε αυτό τον αγώνα.


Βενζινοκίνητα FSR-027 Mono: Νίκη για τον Κουκή που δεν έσβησε και έκανε έναν καλό αγώνα. Δεύτερη θέση για τον Ζευγώλη που του αρκούσε για να πάρει το πρωτάθλημα και τρίτη για τον Χέλμη που είχε βρει έναν έξυπνο τρόπο να οδηγά γρήγορα ανάμεσα στα κύματα.


Ύστερα από την απονομή του αγώνα, ακολούθησε η απονομή του πρωταθλήματος για την κάθε κατηγορία. Οι νικητές του αγώνα πήραν μετάλλια, οι πρωταθλητές ΟΛΗΣ της σεζόν πήραν κύπελλα. Απλό; Απλούστατο!



Δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το τι θα δούμε στη συνέχεια του H.M.B.C. Αν κρίνουμε βέβαια από την μέχρι τώρα τώρα πορεία το μέλλον αναμένεται λαμπρό. Η καλή διοργάνωση του πρωταθλήματος αλλά και η στήριξη του από τους αγωνιζόμενους, να θυμάστε πως είναι η χρυσή συνταγή της επιτυχίας.