Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Δεν προλαβαίνεις να φορτίσεις;

Πολλές φορές στους αγώνες ταχυπλόων τίθεται το θέμα του χρόνου που μεσολαβεί ανάμεσα στα σκέλη. Θα πρέπει να είναι αρκετός προκειμένου οι αγωνιζόμενοι να προλαβαίνουν να φορτίσουν.



Πολλοί διαθέτουν τρία σετ μπαταριών ώστε να αποφύγουν αυτό το άγχος. Άλλοι έχουν δύο σετ, ώστε να τις τρέχουν σκέλος παρά σκέλος ενώ λίγοι είναι αυτοί που έχουν μόνο μία μπαταρία και τη φορτίζουν μετά από κάθε προσπάθεια.


Για τους τελευταίους, το μεσοδιάστημα ανάμεσα στα εξάλεπτα είναι τουλάχιστον 60 λεπτά, δεδομένου ότι φορτίζουν με 1C τη μπαταρία τους. Πως θα μπορούσε αυτό να βελτιωθεί όμως;

Μια λύση που τυχαία ανακαλύψαμε είναι οι μπαταρίες με δυνατότητα να φορτίζονται με ρυθμό μεγαλύτερο από την ονομαστική τους χωρητικότητα. Για παράδειγμα οι Gens Ace μπορούν να φορτιστούν και με 5C, σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρίας. To ίδιο και οι Wild Scorpion.
Μπαταρίες άλλων εταιριών είναι εξίσου καλές, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για τα μέγιστα C φόρτισης που μπορούν να δεχθούν. Μην μπερδεύεστε, τα μέγιστα C, όχι τα Amps.


Η αναζήτηση λοιπόν μπαταριών που μπορούν να φορτιστούν σε λιγότερο από χρόνο μίας ώρας, ίσως είναι μια καλή λύση για την καλύτερη και χωρίς άγχος ροή των αγώνων. Το κόστος θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Ψάξτε το λίγο καλύτερα πριν από την επόμενη αγορά σας, αν σας ενδιαφέρουν οι αγώνες!