Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Oskart RC Go Kart κλίμακας 1/2


Το συγκεκριμένο project της Oskart RC ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Η απήχηση του μοντελιστικού κοινού, ιδίως της Πορτογαλίας ήταν τεράστια και αυτή τη στιγμή η μανία με τα πανέμορφα αυτά go karts είναι σε έξαρση.


Ιδιαιτερότητα του μοντέλου είναι ο οδηγός του ο οποίος είναι δυναμικά συνδεδεμένος με το kart. Οι κινήσεις του τιμονιού και των πεντάλ παρασύρουν τα χέρια και τα πόδια του αντίστοιχα προσδίδοντας ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Έμφαση έχει δοθεί και στο ρεαλισμό του σασί. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στα 1/1 go karts και πουθενά δεν θα δείτε servo, δέκτη ή μπαταρία. Είναι καλά κρυμμένα. Το κάθε σασί είναι μοναδικό και φέρει σειριακό αριθμό από την Oskart RC.


O κινητήρας βενζίνης των 33cc δεν είναι κάτι το extreme. Είναι ωστόσο αξιόπιστος (Zenoah based) και προβλέψιμος στη συμπεριφορά του. Περαιτέρω βελτιώσεις του κινητήρα και της εξάτμισης είναι επίσης εφικτές.


Η Oskart RC έχει φτάσει στο σημείο να διοργανώνει το δικό της, ενιαίο cup. Οι φανατικοί οδηγοί της κατηγορίας φαίνεται να μη διστάζουν να πληρώσουν περίπου 1800 ευρώ για να αποκτήσουν ένα go kart και να αγωνιστούν. Το αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικότατο και γεμάτο οδηγικό σασπένς.



Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το site της Oskart RC (επιλέξτε την αγγλική γλώσσα) ή να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα της στο facebook.