Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Xpresso K1 K-Chassis



Η εταιρία Xpress δραστηριοποιείται από το 1996 στο Hong Kong και τα μοντέλα της είχαν πάντα μια διαφορετική φιλοσοφία από το κύριο σχεδιαστικό ρεύμα.




Μας πήρε λίγη ώρα για να καταλάβουμε τι ακριβώς παίζει με το νέο της μοντέλο με την ονομασία Xpresso K1 K-Chassis. To K-Chassis διαθέτει μεταξόνιο των 170mm και μπορεί να "φορέσει" μερικά από τα καπάκια της σειράς Μ της Tamiya. H ίδια η Xpress ωστόσο κατασκευάζει και τα δικά της καπάκια όπου μπορούν να ταιριάξουν.


Το σασί είναι κατασκευασμένο από carbon και σε συνδυασμό με τα αλουμινένια μέρη χαρακτηρίζεται από ακαμψία και αντοχή. Μια μεγάλη ποικιλία ρυθμίσεων δίνουν τη δυνατότητα προσαρμογής σε διαφορετικές συνθήκες πίστας αλλά και οδηγικού στυλ.


Η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με την εταιρία, μοτέρ των 13.5Τ είναι η ιδανική λύση για γρήγορους γύρους αλλά και ευκολία στην οδήγηση. Οι εμπρόσθιοι τροχοί δύναται να στρίψουν με μεγάλη γωνία, κάτι που κάνει το Κ-Chassis ικανό και για drift οδήγηση.


Για την ώρα η Xpress μας έχει βάλει στην πρίζα, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το kit στην αγορά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο rc-xpress.com.