Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Traxxas Kyle Busch Camping World Race Replica 1/16

'Υστερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Nascar το 2010 από τον Kyle Busch με ένα Toyota Tundra, η Traxxas που αποτελεί βασικό του σπόνσορα βγάζει στην παραγωγή ένα αυτοκίνητο, αντίγραφο του Tundra σε κλίμακα 1/16.



Οι τρεις νίκες του Kyle ήταν αυτές που έφεραν την ομάδα του στην κορυφή και έδωσαν στην Traxxas την έμπνευση και την ώθηση να δημιουργήσει μία ρέπλικα για τους μοντελιστές-λάτρεις του Nascar.


Το μοντέλο βασίστηκε στο Σασί του E-Revo VXL στο οποίο προσαρμόστηκε ένα καπάκι όμοιο με το πραγματικό αυτοκίνητο. 'Ερχεται σε μορφή Readyset (τι άλλο περιμένατε από την Traxxas;) με brushed ή brushless μοτέρ, τηλεκατεύθυνση 2.4ghz, μπαταρία nimh 7.2v και έναν φορτιστή τοίχου.
 Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ρεαλιστικότητα του μοντέλου που ακόμα και τα ελαστικά του φέρουν την επιγραφή "GOODYEAR". Ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως έχουν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μιλώντας για την brushless έκδοση το σύστημα Velineon έχει τη δυνατότητα να δεχτεί μέχρι και 3s lipo ή 12s nimh μπαταρίες.

Η κατασκευή του σασί του έχει χώρο για δύο pack μπαταριών nimh συνδεδεμένα σε σειρά με τον ειδικό αντάπτορα τύπου "Y". Επιπλέον η waterproof τεχνολογία των ηλεκτρονικών κάνουν τη ρέπλικα αυτή να μπορεί να τρέχει και στη βροχή (κάτι που τα αληθινά Nascar δεν μπορούν).  Η τηλεκατεύθυνση έχει  ένα ειδικό training mode που ενεργοποιώντας το, τότε το γκάζι μειώνεται στο 50% για καλύτερη προβλεψιμότητα.
                                 
'Οσον αφορά στις επιδόσεις, το RTR πακέτο έχει ισχύ που ικανοποιεί τον καθένα σε επίπεδο fun. Στην έξοδο των στροφών απαιτεί λίγο προσοχή στο πάτημα της σκανδάλης μιας και το σασί τείνει να είναι υπερστροφικό. Δίνοντας επιπλέον περίπου 30 δολάρια μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα ακόμα nimh pack των 7.2v και τον αντάπτορα τύπου "Υ" για να τροφοδοτήσει το brushless combo με 14,4v. τότε είναι που το αυτοκίνητο ξυπνάει για τα καλά και οι ταχύτητες που μπορεί να πιάσει είναι πέρα των προσδοκιών του καθενός.

Συμπέρασμα: H Traxxas κατάφερε πάλι να εντυπωσιάσει με αυτό το μοντέλο τόσο με τη ρεαλιστική του εμφάνιση όσο και με τις τεχνικές προδιαγραφές του. Η δυνατότητα δε, της χρήσης του δεύτερου nimh pack του δίνει πολλούς πόντους απέναντι στον ανταγωνισμό.

Πηγή: Rc Driver Magazine