Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

2ος Αγώνας mini maniaX: Ανάλυση Πίστας



 Η διαγράμμιση της πίστας για τις 24 Σεπτεμβρίου παραμένει η ίδια, ωστόσο αξίζει να εστιάσουμε σε ορισμένα σημεία της και να δώσουμε κάποια tips βασισμένα σε προσωπική εμπειρία.




  'Εχουμε αριθμήσει τις στροφές για την καλύτερη κατανόηση του σχήματος. Μέσα στα 6.5 sec που είναι ο μέσος όρος των lap times με ένα stock μοτέρ τα αυτοκίνητα περνούν από 9 στροφές, 6 δεξιές και 3 μονάχα αριστερές.


 Ξεκινώντας από τη γραμμή εκκίνησης συναντάμε  τις τρεις πρώτες απανωτές δεξιές στροφές.
Tip: Μην προσπαθήσετε να τις περάσετε "κλειστά" και τις τρεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταλήξετε εκτός γραμμής πρόσφυσης στη Νο 3 στροφή και πιθανότατα και στη Νο 4. Οπότε αν πάρετε την Νο 2 λίγο πιο ανοιχτά έχετε ύστερα την ιδανική γραμμή για τις στροφές Νο 3 και 4.

  Στη συνέχεια περνάμε από την αριστερή στροφή Νο 5 και ακολουθεί το πολύ τεχνικό κομμάτι των στροφών Νο 6, 7, 8 και υπάρχει λόγος που το λέμε τεχνικό. Η συνήθης επιλογή των οδηγών είναι να παίρνουν όσο το δυνατόν πιο κλειστά τις στροφές Νο 6, 7 και ύστερα και μια γρήγορη εναλλαγή αριστερού-δεξιού τιμονιού παίρνουν τις στροφές Νο 8, 9 βγαίνοντας στην ευθεία εκκίνησης.
Tip: Παίρνοντας την στροφή Νο 6 ανοιχτά το αυτοκίνητο μπαίνει ύστερα σε τέτοια τροχιά ώστε να περνά κλειστά από την Νο 7 και κατευθυνόμενο εντελώς ευθεία να φτάνει στην τελευταία Νο 9 στροφή. Τι γίνεται η Νο 8; Παραλείπεται χάρη στο μικρό αυτό κολπάκι δύο στροφές πριν και η διαδρομή του αυτοκινήτου είναι μερικά cm πιο μικρή.

  Ακολουθώντας τα παραπάνω κερδίζετε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου  που σε έναν τελικό 45 λεπτών και περίπου 500 γύρων παίζουν καθοριστικό ρόλο. Για να δούμε ποιοι θα έρθουν "διαβασμένοι" την ημέρα εκείνη.