Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

5th Speed Of Abbot

Την Περασμένη Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 5ος αγώνας του πρωταθλήματος Speed Of Abbot στην κλειστή Saint Mountain. Για ακόμα μια φορά τα μικρά trucks της κλίμακας 1/18  αγκαλιάστηκαν από την αγιότητα της πίστας.



 Να σημειωθεί αρχικά πως αρκετές συμμετοχές  υπήρξαν τόσο στα 2WD, όσο και στα 4WD 1/10 Buggy. Για πρώτη φορά έτρεξε και η κατηγορία 1/10 Short Course με  πέντε συμμετέχοντες οδηγώντας όλοι HPI Blitz αυστηρά χωρίς καμία βελτίωση στο αυτοκίνητο τους.


 Στα δικά μας τώρα: Πέντε συμμετοχές στα 1/18 με νέα μέλη τους κ. Μακρόπουλο και Αποστολόπουλο να βάζουν φωτιά στον ανταγωνισμό. Στην προπόνηση του Σαββάτου είδαμε τον πρώτο με ένα brushed XRAY M18 να τα πηγαίνει πολύ καλά και το αυτοκίνητο να μην δείχνει να επηρεάζεται από τα ψηλά άλματα και την "Αγία Τράπεζα" που για πρώτη φορά στήθηκε στην πίστα. Ο δεύτερος με ένα Associated RC18T εφοδιασμένο με ό,τι πιο extreme optional υπήρχε κέρδισε από την αρχή τις εντυπώσεις όσον αφορά την εμφάνιση του αυτοκινήτου του, τουλάχιστον.

 Τρία πεντάλεπτα προκριματικά όρισαν την σειρά εκκίνησης με τον Μακρόπουλο στη Pole Position ακολουθούμενο από Κοσμίδη, Μάντικα Παντελή και Μάντικα Χρήστο. Το RC18T του Αποστολόπoυλου δεν τα κατάφερε έως τους τελικούς από πρόβλημα στο servo, ίσως το μοναδικό πλαστικό εξάρτημα πάνω στο αυτοκίνητο.

  Πρώτος τελικός και ο Μάντικας Π. τερματίζει πρώτος με ευκολία αφήνοντας πίσω τους υπόλοιπους τρεις να παλεύουν για τις επόμενες θέσεις.
  Ο δεύτερος τελικός βρήκε τον Κοσμίδη να συμπληρώνει τους περισσότερους γύρους εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες των υπολοίπων στα άλματα και τα κυπελλάκια της πίστας.
  Στον τρίτο τελικό είδαμε τον Μακρόπουλο να προπορεύεται με χαρακτηριστική ευκολία και συνεχώς να ανοίγει τη διαφορά. Λίγο πριν τον τερματισμό όμως τον πρόδωσε το brushed combo του από υπερθέρμανση χάνοντας έτσι ισχύ και τερματίζοντας τελικά δεύτερος πίσω από τον Κοσμίδη με Associated RC18T2.

 Τελική Κατάταξη: 
1) Κοσμίδης Αλέξανδρος
2) Μάντικας Παντελής
3) Μακρόπουλος Θάνος
4) Μάντικας Χρήστος
5) Αποστολόπουλος Φάνης