Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

RC18T-ούμπανο By Apostolopoulos

Την είχαμε την υποψία αλλά έπρεπε  να το δούμε στο 5ο Speed Of Abbot για να σιγουρευτούμε. Ο νικητής του 1ου αγώνα mini maniaX, Φάνης Αποστολόπουλος είναι πλέον κάτοχος ενός RC18T από την Team Associated.



  Δεν του αρκούσε όμως να έχει στα χέρια του ένα από τα πιο πετυχημένα trucks της κλίμακας 1/18, κι έτσι ότι αλουμίνιο υπήρχε σε optional, to αγόρασε και το έβαλε επάνω. Ψαλίδια, πλήμνες τροχών, ημιαξόνια, κάσες διαφορικών, αναρτήσεις, πύργοι αναρτήσεων, ζάντες όλα μπλε αλουμίνιο...άσε δε τα carbon. Τα πρώην πλαστικό σασί και upper plate έχουν δώσει τη θέση τους στα αντίστοιχα ανθρακονημάτινα κομμάτια.
 Το σύνολο των οπτικών βελτιώσεων συμπληρώνει ένα καπάκι βαμμένο πορτοκαλί φωσφοριζέ χρώμα (λέτε να φαίνεται και στο σκοτάδι;)

   Κινητήριος δύναμη ένα brushless μοτέρ περί τα 5000kv με esc από την Mamba. Ικανό να κάνει το μικρό τερατάκι να κάνει σούζες με ευκολία. Τη δύναμη βάζουν στο δρόμο μια τετράδα ελαστικών Proline τα οποία όσο κι αν ψάξαμε δεν τα βρήκαμε προς πώληση.



 Το βάπτισμα του πυρός πήρε το μικρό τερατάκι στον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Λόγω βάρους κατάφερνε να είναι ιδιαίτερα σταθερό στις ανωμαλίες της Saint Mountain μέχρι το σημείο που το servo τιμονιού παρέδωσε πνεύμα στο τρίτο προκριματικό πεντάλεπτο. Δεν είχαμε τη χαρά να το δούμε στους τελικούς, το θαυμάζαμε όμως στον πάγκο για την all over μετατροπή σε αλουμίνιο.

Την επόμενη φορά ευελπιστούμε να το δούμε σε περισσότερη δράση και γιατί όχι και βάθρο! Φάνη it's up to YOU!