Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Slot Cars χωρίς ράγες; Ναι, γίνεται!

  Η βρετανική εταιρία Mag Racing φέρνει την επανάσταση στα slot cars. Απαλείφει τα μειονεκτήματα της ράγας και καθιερώνει ένα πιο ελεύθερο στυλ οδήγησης.





  RC Cars ή Slot Cars; Και τα δύο μαζί χάρη στη Mag. Με ποιόν τρόπο; Προσέξτε: Η πίστα κατασκευάζεται σε ξύλο MDF. Χαράζεται η διαγράμμιση και φτιάχνονται οι λεπτομέρειες όπως curbs, πλαϊνές μπαριέρες, γκαζόν χωρίς πουθενά να υπάρχει ράγα που χαλάει την ρεαλιστικότητα της μακέτας.

  Τα αυτοκίνητα κινουνται με μια μπαταρία λιθίου στα 3.7v μεγέθους ΑΑΑ και αυτονομίας περίπου δέκα λεπτών. Ένα απλούστατο σύστημα τηλεχειρισμού δίνει τις εντολές για την κίνηση του αυτοκινήτου και το στρίψιμο των εμπρός τροχών (ναι, εδώ οι τροχοί στρίβουν).'Εως εδώ έχουμε ένα RC αυτοκίνητο.

  Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Κάτω από τη διαγράμμιση της πίστας σε βάθος 2mm περίπου υπάρχουν δύο ατσάλινα σύρματα παράλληλα που σε ορισμένα σημεία η συνέχειά τους διακόπτεται (βλέπε σχετικό layout). Το αυτοκίνητο φέρει έναν ειδικό μαγνήτη στο σασί του και μόλις τοποθετηθεί στην πίστα έλκεται από τον ατσάλινο αγωγό. Καθώς κινείται στη διαγράμμιση η μαγνητική αυτή έλξη το κρατάει "καρφωμένο" στο δρόμο. Τώρα έχουμε και Slot αυτοκίνητο ταυτόγχρονα.

  Στα σημεία που οι αγωγοί διακόπτονται τα αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να μεταπηδά από τη διαγράμμιση του ενός στη διαγράμμιση του άλλου χάρη στο σύστημα διεύθυνσης του. Μπορεί έτσι ο κάθε οδηγός να επιλέγει τη γραμμή που θα ακολουθήσει προκειμένου να προσπεράσει ένα άλλο αυτοκίνητο, να πάρει μια στροφή ανοιχτά η κλειστά ή ακόμα και να εισέλθει στα pits!

Δείτε το στην πράξη.




Απλούστατη αλλαγή μπαταριών


 Για όσους αγαπούν λοιπόν τη δράση της RC οδήγησης αλλά τους αρέσει και η οδήγηση σε real-looking πίστες, η Mag Racing έχει τη λύση!

 Πηγή:  magracing.co.uk