Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Hellenic Mini-z Cup: Round 7b


 'Υστερα από τον πρωινό αγώνα το περασμένο Σάββατο, σειρά είχε ο έβδομος αγώνας του πρωταθλήματος Mini-z στην πίστα rcXtreme στο Κορωπί. Συγκεκριμένα, το μέρος Β του αγώνα με τις κατηγορίες Open και F1.



Ο αγώνας με τις F1 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ε(κ)λλείψεως συμμετοχών οπότε η διοργάνωση και οι οδηγοί ήταν άνετοι από άποψη χρόνου με μία μόνο κατηγορία. Στις δοκιμές  που έγιναν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο Loop της πίστας και έτσι ο αγώνας ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση προκειμένου να αντικατασταθεί.

18:30 όλα ήταν έτοιμα και είχαμε τα πέντε αυτοκίνητα στημένα στην ευθεία για τα προκριματικά διάρκειας 5 λεπτών. Ο Κοσμίδης ήθελε μια πρώτη θέση σε αυτό τον αγώνα για να "κλείσει" τον τίτλο στην κατηγορία Open από τον 7ο κιόλας αγώνα. Παίρνοντας δύο πρώτες θέσεις στα προκριματικά κατοχύρωσε την Pole Position.

Πίσω του θα εκκινούσε ο Πετρούτσι που αν και υποτονικός στα προκριματικά έδειχνε ακόμα επικίνδυνος αντίπαλος. Παραπίσω βρισκόταν ο Πολίτης (3), στην τέταρτη θέση ο Μπερκέτης, new entry στην κατηγορία Open με αυτοκίνητο από τη διοργάνωση και στην πέμπτη ο Καρτσακλής που προσπαθούσε να συνηθίσει το ολοκαίνουριο μοτέρ του.

Στον τελικό είχαμε μία από τις πιο καθαρές εκκινήσεις των τελευταίων αγώνων. Οι Κοσμίδης-Πετρούτσι άνοιξαν για λίγο την απόσταση από τους υπόλοιπους και είχαν μια διαφορά περίπου 2sec με τον πρώτο να μην μπορεί να την αυξήσει.


Περίπου στο πέμπτο λεπτό ο Πετρούτσι  αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα μένοντας για το υπόλοιπο του αγώνα εντός πίστας αλλά εκτός συναγωνισμού. Η προσοχή εστιάστηκε τότε στον Πολίτη που βρέθηκε δεύτερος. 'Ολα έδειχναν πως δεν θα άλλαζε κάτι μέχρι που το αυτοκίνητο του έμεινε από μπαταρίες  3 λεπτά πριν το τέλος.

Μέχρι να τις αντικαταστήσει, ο μέχρι τότε τρίτος, Μπερκέτης, πήρε τη δεύτερη θέση. Προσπάθησε με πολύ γρήγορη οδήγηση ο Πολίτης να καλύψει το κενό αλλά δεν τα κατάφερε τερματίζοντας τρίτος. Ο Καρτσακλής έχοντας λύσει τα προβλήματα της Μ11, πήρε την τέταρτη θέση και ο Πετρούτσι με πολύ υπομονή και μη εγκαταλείποντας πήρε τους βαθμούς της πέμπτης.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1) Κοσμίδης Αλέξανδρος   181 Laps
2) Μπερκέτης Μιχάλης      169 Laps
3) Πολίτης Σάββας           166 Laps
4) Καρτσακλής Ιωάννης    153 Laps
5) Πετρούτσι Βαλέριος      133 Laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- η άμεση αποκατάσταση του προβλήματος του loop απο τη διοργάνωση
- η προσγείωση του Καρτσακλή από την καρέκλα, στο πάτωμα (δείτε photos)


ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- που άλλος ένας αγώνας F1 αναβλήθηκε

RACE GOSSIP
- Πετρούτσι με best lap 5.78sec, που να μην αντιμετώπιζε και τεχνικό πρόβλημα
- το καινούριο Loop, δεν "μπιστάει", δεν γλιστράει, δεν ξεκολλάει
- στον επόμενο αγώνα Open, θα υπάρχει και άλλο new entry
- θα ακολουθήσουν και τα γυρολόγια του αγώνα