Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Dirt Racers 2012: Round 5

Αφήσαμε την τηλεκατεύθυνση και ορμάμε στις παραλίες τώρα που ο Αύγουστος πλησιάζει. Αλλά πριν γίνει αυτό, επιβαλλόταν ένας τελευταίος αγώνας στην Arena με τον πέμπτο αγώνα του πρωταθλήματος Dirt Racers.



Τα 1/18 στα φόρτε τους με 6 από τις 7 δηλωμένες συμμετοχές να δίνουν το παρόν. New Entry ο Βαγγέλης Μουρούτσος με Associated RC18T. O Αποστολόπουλος εφοδιασμένος με ελαστικά Dirt Hawk δεν τον απασχολούσε σε καμία περίπτωση η πρόσφυση, είχε μπόλικη. Τι άλλο, τι άλλο...α ναι, ο Καρτσακλής με δανεικό αμάξι από την Vovlas A.E., Γεωργιόπουλος και Κούτρας Α. πιστοί στα brushed ενώ ο Κοσμίδης αναβαθμισμένος σε 9500kv.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Με δύο πρώτες θέσεις o Κοσμίδης κατοχύρωσε από νωρίς την Pole Position. Από την δεύτερη θέση θα εκκινούσε ο Αποστολόπουλος και από την τρίτη ο Μουρούτσος. Ο τελευταίος μπορεί να μην τον ακούσαμε καθόλου να μιλά για rc αυτοκίνητα, έδινε την εντύπωση οδηγού μέτριας απόδοσης, όμως μέσα στην πίστα ήταν σταθερός και αθόρυβα κατάφερνε να τρυπώνει ανάμεσα στους θεωρητικά γρηγορότερους. "Ρε λες να χτυπήσει βάθρο από τον πρώτο αγώνα;", λέγαμε.

A ΤΕΛΙΚΟΣ: Ο Κοσμίδης υστερούσε πολύ σε επιτάχυνση εξαιτίας της ρύθμισης του speed control του (πως αλλιώς να κάνεις καλά 9500kv;) με αποτέλεσμα να εκκινεί πολύ νωχελικά. Στον πρώτο τελικό λοιπόν έμεινε τελευταίος στην αρχή. Ο Αποστολόπουλος πήρε τα ινία και άρχισε να χτίζει διαφορά. Όμως ο Κοσμίδης τον έφτασε και τον πέρασε στα περίπου 2 λεπτά αγώνα. Πηγαίνοντας όμως για τερματισμό από βλάβη στη μετάδοση δεν κατάφερε να πάρει το γύρο και ο Αποστολόπουλος τελικά πήρε την πρώτη θέση ξανά. Ο Μουρούτσος πήρε άλλη μια τρίτη θέση (μωρέ λες;) ενώ Καρτσακλής και Κούτρας Α. έδειχναν τα ευχαριστιούνται τη μάχη που είχαν. Ο Γεωργιόπουλος αυτή τη φορά έκανε πολύ...cool αγώνα τρεματίζοντας 6ος.

Β ΤΕΛΙΚΟΣ: Ο Αποστολόπουλος από νωρίς είχε πρόβλημα με το σήμα στο αμάξι του και ο Κοσμίδης οδηγούσε συντηρητικά έχοντας την πρωτιά. Ωστόσο στα μισά είχε πάλι πρόβλημα μετάδοσης και με πολύ αργό ρυθμό ροκάνιζε το χρόνο. Κατέληξε να "μείνει" πάλι 30εκατοστά πριν το loop του τερματισμού. Ωστόσο του έμεινε η πρώτη θέση.

Γ ΤΕΛΙΚΟΣ: Για άλλη μια φορά εδώ θα κρινόταν το βάθρο. Κοσμίδης με το προβάδισμα και ο Αποστολόπουλος από πίσω του περιμένοντας την ευκαιρία να περάσει. Δεν άργησε να τη βρει και πέρασε μπροστά. Ωστόσο ο ιός των Spectrum χτύπησε και πάλι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να φτάσει σχεδόν την ασφάλτινη πίστα, θέτοντας τον εκτός συναγωνισμού. Ήταν η ευκαιρία λοιπόν και του Μουρούτσου να περάσει δεύτερος σκεπτόμενος "Έχω ράφι να βάλω το καδράκι από το βάθρο;"

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Κοσμίδης Αλέξανδρος
2) Μουρούτσος Βαγγέλης
3) Αποστολόπουλος Φάνης
4) Κούτρας Αντρέας
5) Καρτσακλής Ιωάννης
6) Γεωργιόπουλος Γιάννης

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- Μουρούτσος με ελάχιστη προπόνηση, brushed μοτέρ και βάθρο
- που ακόμα και με ζέστη οι οδηγοί στηρίζουν την 1/18
- μπυρίτσα κερασμένη και κουβεντούλα μετά την απονομή
- δροσιστικότατα μπουγελώματα - κανένα βραχυκύκλωμα
- άσχετο με την 1/18 αλλά καλό: Ανδρουλιδάκης πρότυπο αγωνιζομένου "Τρέχει,  Ξετουμπάρει, Επιστρέφει στον πάγκο του " Δύσκολο, ε;

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- κενό εδάφιο

RACE GOSSIP

- όταν ο Γεωργιόπουλος πιάσει μικρόφωνο τα λέει χωρίς ενδοιασμούς
- άλλη μια φορά ο Κοσμίδης πρώτος από υπερβολική τύχη
- Καρτσακλής και χαλασμένη Li-Po πάνε πλέον πακέτο