Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πρώτη επίσκεψη στην πίστα του RC Planet

Τετάρτη απόγευμα το πρόγραμμα περιελάμβανε βολτούλα στο RC Planet για να δοκιμάσουμε την outdoor πίστα mini-z που είχε στηθεί.
 


Έκπληξη Πρώτη: Στις 7 παρά που φτάσαμε η πίστα βρισκόταν σε σκιερό μέρος με αρκετή δροσιά που θα μας επέτρεπε να παίξουμε χωρίς να σκάμε από τη ζέστη.

Έκπληξη Δεύτερη: Θέλαμε απεγνωσμένα έναν καφέ και λέγαμε από που στο καλό θα παραγγέλνανε αλλά δεν χρειάστηκε. Το RC Planet διέθετε τα πάντα προκειμένου να δροσίσει τους mini-zόβιους που επισκέφθηκαν την πίστα του.

 Έκπληξη Τρίτη: Η πίστα δεν έβγαζε καθόλου πούδρα. Η πρόσφυση ήταν εξαιρετική και δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με set up. Απλά παίζαμε και παίζαμε.

 Αξίζει επίσης να πούμε πως είναι από τις λίγες φορές που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε σε outdoor πίστα με Mini-z. Είναι διαφορετική η αίσθηση από το να σε περικλείουν τοίχοι, κακά τα ψέματα. H διαγράμμιση σχετικά απλή και γρήγορη. Με stock μοτέρ μπορούσε κανείς να παίζει σχεδόν τέρμα γκάζι όλη την πίστα εφ' όσον έπαιρνε τις ιδανικές γραμμές. Όταν δεν παίζαμε, ένας τεράστιος πάγκος μας περίμενε να βάλουμε τον εξοπλισμό μας. Εκεί μπορούσαμε να φορτίσουμε μπαταρίες και υπήρχε  συμπιεσμένος αέρας για να φυσήξουμε τα mini-z μας

Στο εσωτερικό του καταστήματος είδαμε μια γκάμα rc αυτοκινήτων ποικίλων εταιριών και απαιτήσεων. Από RTR πακέτα μέχρι και πολύ εξεζητημένα kits. Στο κομμάτι των Mini-z, υπήρχαν επίσης ανταλλακτικά διαφόρων εταιριών για να καλύψουν όλα τα γούστα. Εντύπωση μας έκαναν τα καπάκια της TRP που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τη σειρά Autoscale.

Συζητώντας με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και της πίστας, Κώστα Ζαχαρόπουλο, θελήσαμε να δούμε τις βλέψεις του για το μέλλον. Σίγουρα μας επιφυλάσσει πολλά περισσότερα από αυτά που είδαμε εχθές και το RC Planet θα αποτελέσει σημείο άνθισης του Mini-z. Αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν ότι παρ' όλη την εμπειρία του στη διοργάνωση αγώνων, παρ' όλη την εμπεριστατωμένη άποψη στο τι είναι καλό και τι δεν είναι, μας έλεγε: "Παιδιά είμαι ανοιχτός να ακούσω οποιαδήποτε πρόταση, οτιδήποτε θα σας κάνει να ευχαριστιέστε καλύτερα το παιχνίδι".

Κάτι που επίσης μας ευχαρίστησε ήταν οι άνθρωποι που παραβρέθηκαν στην πίστα. Όχι μόνο άτομα φανατικοί με τα mini- z αλλά και άτομα από τα rc media και οδηγοί μεγαλύτερων κατηγοριών. Ανέβαιναν στην εξέδρα να "δοκιμάσουν" Mini-z και ψιλοξέχναγαν να κατέβουν. Σαν να τους άρεσε...λιγουλάκι!

Ενημερώνουμε τέλος πως η πίστα βρίσκεται καθημερινά στο εξωτερικό του καταστήματος από το πρωί περίπου στις 11:00 και μένει εκεί συνεχόμενα μέχρι το βράδυ. Επιπλέον το κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (όσο απέμεινε) για όποιον επιθυμεί να προπονηθεί. 

Από το mini maniaX ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθειά του Κώστα Ζαχαρόπυλου όχι μόνο στο mini-z αλλά γενικά στο rc κομμάτι και είμαστε σίγουροι ότι η Λ. Ιωνίας 196 θα αποτελεί συχνό προορισμό μας από από εδώ και πέρα.