Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Mini-z All Stars Championship: Round 1



Το περασμένο Σάββατο άνοιξε η αυλαία ενός ακόμα πρωταθλήματος στο Gamers Club, αυτή τη φορά με την αγαπημένη μας κατηγορία των mini-z.


Πολύ καλό ξεκίνημα με έντεκα συμμετοχές να δίνουν το παρόν. Αφού προηγήθηκε φαγοπότι σε κατάστημα της περιοχής η πίστα άνοιξε για τις τελευταίες απογευματινές δοκιμές. Τα προκριματικά ήταν για αρκετούς δραματικά κυρίως λόγω τεχνικών προβλημάτων, ωστόσο το γεγονός ότι μετράει μόνο το καλύτερο, τους έδινε μια δεύτερη ευκαιρία.

 Οι οδηγοί ήταν χωρισμένοι σχετικά με τις επιδόσεις τους σε δύο group χωρίς όμως αυτό να αποτελεί κανόνα. Το γεγονός αυτό έδινε ωστόσο σε κάθε προκριματικό την απαραίτητη ομοιογένεια με αποτέλεσμα περισσότερο θέαμα. Βέβαια στην τελική κατάταξη οι οδηγοί δεν διαχωρίζονταν. Από το Β group κατάφερε να ξεπηδήσει ο Χρυσόμαλλος και να τρέξει στους Α τελικούς.

Β Finals: Υπόθεση Γεωργιόπουλου. Μπορεί να μην είχε το γρηγορότερο αυτοκίνητο, ούτε MR03, ούτε συχνότητα ASF, ούτε πολλές προπονήσεις στην πίστα, ωστόσο πρωταγωνίστησε και στους δύο τελικούς παίρνοντας την πρώτη θέση. Μέλημα του ήταν όμως το να μαζέψει αρκετούς γύρους που αθροιστικά θα του έδιναν θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Στεφανίδης τερμάτιζε αρκετά πιο πίσω δεύτερος ενώ ο Νέστωρας επικράτησε του Κλάψη παίρνοντας την τρίτη θέση με πολύ μικρή διαφορά. Ο πιο φρέσκος οδηγός του χώρου, Θάνος Τζιμούρτας αγωνίστηκε απλά για τη εμπειρία με ένα συλλεκτικό θα λέγαμε Mini-z MR-015.


A Finals: Πάντα τραβούν και θα συνεχίσουν να τραβούν την προσοχή οι A τελικοί. Ο Καράμπελας έκανε εξαιρετική οδήγηση και από την Pole Position απλά ροκάνιζε όντας πρώτος τα δωδεκάλεπτα. Παραπίσω ο Βελαώρας είχε μια άτυχη στιγμή στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, ωστόσο με τη βοήθεια του Team Manager, Ι. Μπλάθρα ανέκαμψε και πήρε τη δεύτερη θέση.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Πετρούτσι με ελάχιστα λάθη πέντε γύρους πίσω. Ο Κοσμίδης αρκέστηκε στην τέταρτη θέση αλλά σε έναν απροβλημάτιστο αγώνα που ευχαριστήθηκε πάρα πολύ. Άτυχος ήταν ο Σκαλτσάς που εγκαταλείπωντας στον έναν τελικό έχασε τη δυνατότητα να έχει υψηλό άθροισμα γύρων. Ακόμα όμως πιο άτυχος ήταν ο πολύ επιδέξιος Χρυσόμαλλος που εγκατέλειψε από την πολύ αρχή των τελικών. Ουσιαστικά μια εγκατάλειψη σε τελικό καθιστούσε τον οδηγό μη ανταγωνιστικό στη συνέχεια, πράγμα που απαιτεί την πρόβλεψη και της παραμικρής λεπτομέρειας πρωτού βάλει το αυτοκίνητο στην πίστα.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Καράμπελας Νίκος         238 laps
2) Βελαώρας Τάσος           229 laps
3) Πετρούσι Βαλέριος        224 laps
4) Κοσμίδης Αλέξανδρος    219 laps
5) Γεωργιόπουλος Γιάννης  200 laps
6) Στεφανίδης Αργύρης      191 laps
7) Νέστωρας Λάμπρος        186 laps
8) Κλάψης Γιάννης             182 laps
9) Σκαλτσάς Ανδρέας         166 laps
10) Τζιμούρτας Θάνος         65 laps
11) Χρυσόμαλλος Βασίλης    27 laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- οι πολλές συμμετοχές
- οι εθελοντές ξετουμπαριστές
- οι αρκετοί θεατές
- όντως All Stars Chmapionship, με όλα τα παλιά Stars αλλά και όσα τώρα αρχίζουν να φέγγουν
- το έξυπνο modification ψύξης στο αμάξι του Πετρούτσι
- ο random τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων
- οι επίδοση του Γεωργιόπουλου
- που μία μέρα πριν το αγώνα, ο Καράμπελας την αφιέρωσε στη βοήθεια των οδηγών που πήγαν για προπόνηση

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- το ότι ο αγώνας ξεκίνησε βάση προγράμματος αλλά αργούτσικα. Με τόσες συμμετοχές θα προτείναμε να ξεκινά νωρίτερα
- οι εντάσεις του team manager, J.B. στον τελικό, αποσπώντας την προσοχή των οδηγών

RACE GOSSIP

- Κοσμίδης εκτός βάθρου και χαμογελαστός; Πες μας τι πίνεις...
- Καρτσακλής με υπονοούμενα στη συνέντευξη που έδωσε (Stay Tuned)
- τα ζουμάκια της TRP στα μοτέρ έδιναν κι έπαιρναν στα Pits