Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σημασία στη λεπτομέρεια

Πρόσφατα η Serpent κυκλοφόρησε ένα βελτιωτικό kit για τον πίσω άξονα των Pan Cars της, κλίμακας 1/10 και 1/12 (μοντέλα S100 και S120 αντίστοιχα). Η είδηση προφανώς αφήνει αδιάφορο το μοντελιστικό κοινό της χώρας μας, ωστόσο δείτε τι δουλειά κάνει το kit.



Αποτελείται από από δύο κομμάτια αλουμινίου πάνω στα οποία εδράζονται τα ρουλεμάν του πίσω άξονα και από έναν σύνδεσμο σχήματος οριζόντιου Χ από carbon. E και;

Το σύνολο αυτό έχει τη δυνατότητα να απορροφά καλύτερα τους κραδασμούς αλλά και το φορτίο της μετατόπισης του βάρους του αυτοκινήτου. Αυτό προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, μεγαλύτερη ανταπόκριση και πιο ξεκούραστη οδήγηση. Προφανώς στοιχεία που δεν σε κάνουν πρωταθλητή αλλά σε κάνουν μερικά δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερο.


Σκεφτείτε λοιπόν, αν τρία εξαρτήματα που δεν χτυπούν και πολύ στο μάτι, αποτελούν optionals που κάνουν ένα αυτοκίνητο καλύτερο, πόσο ρόλο διαδραματίζουν τέτοιες μικροαλλαγές στις λιλιπούτειες αγαπημένες μας κλίμακες. Οπότε, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε για μια αλλαγή: Έλα μωρέ και τι θα κερδίσω; σκεφτείτε το ξανά!