Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Hellenic Mini-z Cup: Round 3 (Season D)


Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο rcXtreme Race Park ο τρίτος αγώνας του Hellenic Mini-z Cup  με δώδεκα συμμετοχές, υψηλό ανταγωνισμό και τη διαγράμμιση...ανάποδα.


Οι δοκιμές των οδηγών ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με την πίστα συνεχόμενα ανοιχτή έως τις 5:30 το απόγευμα που ξεκίνησε ο αγώνας. Οι οδηγοί , ύστερα από τον τεχνικό έλεγχο, χωρίστηκαν σε δύο Groups:

Group A: Βόβλας, Πετρούτσι, Βουδούρης, Σαρημιχαηλίδης, Γεωργιόπουλος, Κοσμίδης
Group B: Ζαφειρίου, Δημητριάδης, Περμέτης, Καλέας, Γλεντζάκης, Αγγελής

Στα πεντάλεπτα προκριματικά έγινε η πρώτη ανατροπή. Δημητριάδης και Καλέας πέρασαν στο A Group στέλνοντας τον Κοσμίδη και Σαριμηχαηλίδη στο Β. Άλλες συνταρακτικές αλλαγές δεν έγιναν, και οι οδηγοί φύλαγαν τις δυνάμεις τους για τους 15λεπτους τελικούς.


Β Final: Pole position για τον Σαρημιχαηλίδη ο οποίος έφυγε μπροστά και ούτε μία στιγμή δεν απειλήθηκε από τους υπόλοιπους οδηγούς. Στόχος του ήταν πλέον ένα καλό γυρολόγιο για να του δώσει θέση στην τελική κατάταξη. Ακολουθούσε ο Κοσμίδης που για αρκετά λεπτά είχε μάχη με το next top model της Κορίνθου, Περμέτη, στην οποία τελικά επικράτησε.

Τον Περμέτη τελικά προσπέρασε και ο Αγγελής που βρέθηκε στην τρίτη, τελικά, θέση του τελικού. Προ τελευταία θέση για τον Ζαφειρίου και το αξιαγάπητο Fiat 500 Abarth ενώ ο λάτρης της Stock κατηγορίας, Γλεντζάκης, δυστυχώς εγκατέλειψε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Α Final: Pole για τον Βόβλα. Δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει ένα καλό ξεκίνημα και δυο απανωτές αναποδιές (ξεζανταρισμένο ελαστικό & λυμένο παξιμάδι τροχού) τον έριξαν στην τελευταία θέση. Ύστερα από την αποκατάσταση των βλαβών κυνήγησε και κάλυψε χαμένο έδαφος φτάνοντας στην πέμπτη θέση, μπροστά από το Δημητριάδη που τερμάτισε έκτος στον τελικό αυτό.

Πιο μπροστά είχαμε μάχη για την τρίτη θέση που για μεγάλο διάστημα κατείχε ο Γεωργιόπουλος καταδιωκόμενος από τον Καλέα. Ύστερα από αρκετούς γύρους κυνηγητό, ο Καλέας πέρασε μπροστά οδεύοντας προς το πρώτο κύπελλο της αγωνιστικής του mini-z καριέρας.


Και για το τέλος αφήσαμε την μάχη της κορυφής. Ο Πετρούτσι κράταγε το προβάδισμα με τον Βουδούρη σε απόσταση αναπνοής πίσω του. Οδηγικά λάθη από κανέναν και η διαφορά σταθερή. Τότε ήταν που τα βλέμματα όλων στράφηκαν σε αυτή τη μάχη. Τα λεπτά του τελικού πέρασαν, το beeeep ακούστηκε και οι δύο οδηγοί πήγαιναν για σημαία.

Περιμέναμε ο Βουδούρης να παραδώσει τα όπλα, ωστόσο εκείνος καρτερούσε το λάθος. Και να που συνέβη στην τελευταία στροφή. Ο Πετρούτσι μπήκε πολύ κλειστά για να σιγουρέψει τη θέση του και χτύπησε στη μπαριέρα. Ο Βουδούρης άνοιξε την γραμμή του και πέρασε δεξιά του, τερματίζοντας πρώτος! Δεν περιγράφω άλλο!!!

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Βουδούρης Δημήτρης 60Laps
2) Πετρούτσι Βαλέριος 60Laps
3) Καλέας Βασίλης 58Laps
4) Γεωργιόπουλος Γιάννης 57Laps
5) Βόβλας Δάνης 57Laps
6) Σαρημιχαηλίδης Βασίλης 56Laps
7) Δημητριάδης Κων/νος 56Laps
8) Κοσμίδης Αλέξανδρος 55Laps
9) Αγγελής Γιάννης 53Laps
10) Περμέτης Διονύσης 52Laps
11) Ζαφειρίου Αλέξανδρος 44Laps
12) Γλεντζάκης Ανδρέας 6Laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- οι πολλές συμμετοχές
- τα ελάχιστα χτυπήματα
- η αλλαγή της φοράς της πίστας
- οι χαριτωμένες τούμπες του Fiat 500
- οι μάχες μέχρι τέλους
- giga οθόνη γραμματείας
- οι φρέσκοι, ανήλικοι θεατές (δείτε photos)
- το πρώτο κύπελλο σε Κορίνθιο οδηγό

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- το ότι την ίδια μέρα διεξήχθη και ο mini-z αγώνας του PNWC στο γειτονικό Παρίσι, θα είχαν έρθει και από εκεί οδηγοί

RACE GOSSIP

- αλλαγή της διαγράμμισης; καλά ακούσαμε;

Ευχαριστούμε θερμά τον Κωνσταντίνο Δημητριάδη για το extra φωτογραφικό υλικό που μας διέθεσε. Όσοι από εσάς ψήνεστε να διαβάσετε και report in English, θα το βρείτε όμορφα διατυπωμένο στο προσωπικό του blog, Lovely Mini-z!