Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

J. Batris: the man behind Atomic Cup



Μα ποια είναι αυτή η "διεύθυνση του rcXtreme" την οποία έχουμε αναφέρει πολλές φορές μέχρι σήμερα;




  Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Μπάτρη, έναν άνθρωπο που μετρά τέσσερα χρόνια ως RC καταστηματάρχης στο Κορωπί.

  Ε και; Μαγαζί ανοίγει ο καθένας. 'Οντως! 'Ομως πόσοι από αυτούς δοκιμάζουν κάτι παραπάνω από το να πουλήσουν τηλεκατευθυνόμενα, να σου "ρυθμίσουν τον κινητήρα" και να "δουν αν υπάρχει" το ανταλλακτικό που τους ζητάς; Ελάχιστοι.

  Η ιδιαιτερότητα του κ. Μπάτρη έγκειται στην εντατική ενασχόληση του με την κατηγορία των Mini-z. mini maniaX τύπος με λίγα λόγια. Ασχολείται με αυτά όσο κανείς άλλος μέχρι τώρα in Greece. Εμπνεόμενος από τα άπειρα option parts της εταιρίας Atomic ξεκίνησε να στήνει mini-z υψηλών επιδόσεων στην πίστα του καταστήματός του.2WD, 4WD, Formula 1. . .ότι υπάρχει σε On-road της κλίμακας αυτής.

  Αφού μερικά άτομα κόλλησαν με τα μικρά αυτά διαβολάκια ήρθε η στιγμή των επίσημων αγώνων. Η ονομασία τους: Atomic Cup με βάση το όνομα της εταιρίας και τα ομώνυμα πρωταθλήματα της και στο εξωτερικό. Η απήχηση του κόσμου αρχικά ήταν περιορισμένη, η προώθηση του πρωταθλήματος από τους ελληνικούς RC φορείς ελάχιστη, άσχετα αν άλλα είχαν υποσχεθεί νωρίτερα. Ωστόσο ο θεσμός δεν έσβησε. Ακολούθησε και δεύτερος και τρίτος αγώνας έως και τον δέκατο με τον οποίο ολοκληρώθηκε το Cup πριν από μερικές μέρες.



  Από αυτό πέρασαν συνολικά 15 άτομα, άλλα περιστασιακά και άλλα συστηματικά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος δίνει αξία σε έναν αγώνα ή θεσμό. Κάθε λίγο και λιγάκι όλο και κάποιος κόλλαγε το μικρόβιο. Το να διοργανώνεις αγώνες σε μία κατηγορία που έχει ήδη απήχηση στη χώρα σου είναι σχετικά εύκολη δουλειά. Το να  ξεκινάς όμως κάτι από το μηδέν είναι μεγάλη υπόθεση. Παίρνεις το ρίσκο. Πολύ πιθανόν και να αποτύχεις και πιστέψτε μας πως είναι πολύ ψυχοφθόρο να ζει κανείς με αυτό το φόβο. Αξίζει συνεπώς ένα "μπράβο" στον κ. Μπάτρη γιατί ανέβασε την κατηγορία των Mini-z από το "τίποτα" στο πρώτο σκαλί. 'Εγινε η αρχή λοιπόν. Το Atomic Cup ολοκληρώθηκε και δεν διακόπηκε  όπως κάποιοι επιθυμούσαν.

  'Εχετε όμως πολύ δρόμο ακόμα κύριε Μπάτρη. Τα "σκαλία" είναι άπειρα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι αυτή που δικαιώνει την προσπάθεια του διοργανωτή. Εκεί  φαίνεται ότι οι κόποι του απέδωσαν! Για να δούμε τι ετοιμάζετε από το φθινόπωρο για τα αγαπημένα μας Mini-z. Ο δρόμος για το
δεύτερο σκαλί είναι ανοιχτός πλέον...