Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ripmax Offshore Warrior

  Το συναντήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες στο κατάστημα Heliland. Μας τράβηξε την προσοχή το μικρό μέγεθος του. 'Υστερα από λίγο ψάξιμο σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ανακαλύψαμε πως πρόκειται για έναν μικρό θησαυρό.
  Το μοναδικό ίσως πρόβλημα με τα mini μοντέλα, αυτοκίνητα και σκάφη είναι πως δεν μπορούν να παίξουν σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Ιδίως τα τελευταία δυσκολεύονται να πλεύσουν ακόμα και σε ελαφρύ κυματισμό. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα.
  Το Offshore Warrior δείχνει να είναι μία από αυτές. Με βαθύ V στο σχήμα της γάστρας μπορεί να σκίζει τα κύματα και όχι να περνά πάνω από αυτά, κάτι που θα προκαλούσε σημαντική αστάθεια. Το μειονέκτημα είναι βέβαια η μεγάλη αντίσταση του νερού όμως το δυνατό υδρόψυκτο brushless μοτέρ φαίνεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με αυτό.
  Σε έκδοση readyset όπως έρχεται έχει τα πάντα τοποθετημένα στη σωστή θέση. Το μόνο που χρειάζεται να τοποθετήσετε εσείς είναι μπαταρία. Η Joysway προτείνει τη χρήση μίας 3s lipo για μέγιστη απόδοση από το μοτέρ. Η τηλεκατεύθυνση είναι στα 2,4ghz, συνεπώς δεν ανησυχείτε για παρεμβολές και ανεπιθύμητο κολύμπι.
  Στο πίσω μέρος διακρίνετε μπλε αλουμινένια μαχαίρια για ευστάθεια, πηδάλιο και άξονα προπέλας. 'Ολα ανοξείδωτα ώστε με τη σωστή συντήρηση να επιτυγχάνεται μεγάλη διάρκεια ζωής.
  'Οσο για τα νούμερα που τα χαρακτηρίζουν: μήκος 45 πόντοι, πλάτος 12.5, βάρος 550 γραμμάρια (χωρίς μπαταρία) και τιμή. . . 179 ευρώ. Για RTR πακέτο καθόλου άσχημα. Και για τους διστακτικούς, δείτε το και  σε λίγη δράση...