Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

MRCG 1.1 By PN Racing


   Πριν από λίγες μέρες έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα κομμάτια του  δημοφιλούς Pan Car από το rcXtreme, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της PN Racing στη χώρα μας.




  Η εταιρία PN έχει πλέον τα δικαιώματα της παραγωγής και πώλησης του εν λόγω σασί κλίμακας 1/28, απόγονο του MRCG ( χωρίς το 1.1 ) που ήταν δημιούργημα μιας πολύ μικρότερης εταιρίας.

 'Ερχεται σε μορφή kit και χρειάζεται αρκετά εξαρτήματα για να τρέξει: Μοτέρ, speed control, δέκτη, micro servo τιμονιού, μπαταρίες, διαφορικό, τροχούς, λάστιχα, πλύμνες μπροστινών τροχών,πίσω ανάρτηση και τέλος καπάκι! Toο much για κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί, παιχνιδάκι για κάποιον που έχει ήδη ένα Mini-z αφού τα παραπάνω ανταλλακτικά είναι απόλυτα συμβατά!

  Ωστόσο καμία σχέση δεν έχει με Mini-z. Το carbon σασί είναι πολλά υποσχόμενο σε θέματα ακαμψίας και οδικής συμπεριφοράς. Οι οπές που έχει για να τοποθετηθούν οι τέσσερις Nimh μπαταρίες κατεβάζουν το κέντρο βάρους κατά πολύ. Η χρήση micro servo στο τιμόνι δίνει τη δυνατότητα επιλογής ακόμα και του ταχύτερου και δυνατότερου servo για το στρίψιμο. Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί brushless combo ως κινητήρια δύναμη. Τέλος με τη χρήση ενός μικρού μεγέθους δέκτη μπορεί κανείς να το τρέξει με όποια τηλεκατεύθυνση θέλει, χωρίς να περιορίζεται στα 27mhz ή τα 2,4ghz της Kyosho.

  Το αυτοκίνητο που στήθηκε στο rcXtreme έχει κατ' εξοχήν ανταλλακτικά της PN Racing. 'Οσο για  δέκτη και speed control χρησιμοποιήθηκε μια πλακέτα της RV Project η οποία είναι και τα δύο μαζί. Συνεπώς υπάρχει σημαντικό πλεονέκτημα σε θέμα βάρους. 'Υπάρχει προς το παρόν μια δυσκολία στο να ταιριάξει κάποιο καπάκι στο σασί με μεταξόνιο 98mm αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να βρεθεί η λύση. 'Εχουν γίνει ορισμένες δοκιμές στην πίστα του καταστήματος αλλά υπάρχει δρόμος μέχρι να βρεθεί το ιδανικό set-up. Βάζει άραγε τα γυαλιά στα Mini-z; Θα δείξει.

  Race Legal? Φυσικά. Το αυτοκίνητο αυτό θα μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνες στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινά από Σεπτέμβρη σε συγκεκριμένη όμως κατηγορία που θα περιλαμβάνει και τα modified Mini-z.

 Το κόστος για να αποκτήσει κανείς το σασί αυτό ανέρχεται στα 135 ευρώ και σταματά εκεί αν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να το συμπληρώσει.

Σύντομα κοντά σας με νέα από το λιλιπούτειο αυτό Pan Car και τα αποτελέσματα των δοκιμών του.