Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οικονομική Κρίση - Μοντελιστική Κρίση;

  'Εστω και ελάχιστη περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί προκειμένου να καταλάβει κανείς πως στον ελληνικό μοντελιστικό χώρο υπάρχουν εντάσεις και αντιπαραθέσεις.

  'Ασχετα με το ποια πλευρά έχει δίκιο   (ή καλύτερα ποια πλευρά έχει φταίξει λιγότερο) η κατάσταση αυτή κάθε άλλο παρά καλό κάνει στο hobby.

  'Υπήρχε από παλιά η σκέψη της δημοσίευσης ενός άρθρου με το κατά πόσο η κρίση στον έξω κόσμο επηρεάζει τον RC κόσμο. Αφορμή γι αυτό η φράση ενός μη μοντελιστή που παρευρισκόμενος σε έναν αγώνα με αρκετές συμμετοχές (περίπου 50), βλέποντας τόσους οδηγούς, τόσους pit men, τόσα αυτοκίνητα στους πάγκους είπε: "Κι ύστερα μου λες πως υπάρχει κρίση!"

  Υπάρχει κρίση κύριε, υπάρχει. 'Οπως όμως εσύ δεν κόβεις το τσιγάρο εξ' αιτίας της, δεν κόβεις τον καφέ σου έξω το πρωινό της Κυριακής, έτσι κι αυτοί οι άνθρωποι δεν κόβουν το έξοδο ενός αγώνα για να τρέξουν με το αγαπημένο τους αυτοκίνητο.

  Προσωπικά ένιωθα περήφανος τότε που ανήκω στο χώρο που ο κύριος αυτός κατέκρινε ενώ ο ίδιος είχε ως hobby τον καφέ και την TV. Επειδή ακόμα και με μειωμένο εισόδημα πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τον τρόπο να περνούν καλά. 'Εστω και αυτή τη μία Κυριακή, από νωρίς το πρωί που παίρνουν νουμεράκι από τη γραμματεία έως το βράδυ που μπαίνουν στο σπίτι με ένα ρημαγμένο αυτοκίνητο στη χειρότερη ή και με ένα έπαθλο στο χέρι, στην καλύτερη!

  Τώρα όμως τι γίνεται; Τρωγόμαστε μεταξύ μας. Συμφέροντα; Δεν αποκλείεται. Πως μπορούμε να το ξεπεράσουμε; Απλά: Ας δούμε τα πράγματα λίίίγο πιο χαλαρά:
- Κάθε αγώνας που τρέχουμε είναι ευκαιρία να περάσουμε καλά και όχι μόνο για να κερδίσουμε κύπελλο.

 - Κάθε αγώνας που διοργανώνουμε είναι ευκαιρία να μαζέψουμε πολλούς μοντελιστές στον ίδιο χώρο και όχι μόνο χρήματα στην τσέπη μας.


- Κάθε αγώνας που πάμε να "καλύψουμε" είναι ευκαιρία να προβάλλουμε και νέους οδηγούς που προσπαθούν και όχι μόνο το βάθρο.




Είναι τυχαίο άραγε πως σε μικρής εμβέλειας πρωταθλήματα, που μαζεύονται λίγοι και καλοί, δεν υπάρχουν τσακωμοί και ίντριγκες όπως στις high competition κατηγορίες; Μήπως από εκεί πρέπει να παραδειγματιστούμε;

  Είμαστε μοντελιστές, όχι σαν ξεχωριστές μονάδες αλλά σαν σύνολο. Από εμάς και τις καλές μας προθέσεις μπορεί και πρέπει να επιβιώσει το hobby αυτό. Ας μην καταλήξουμε πάλι στα πάρκινγκ και στα προαύλια σχολείων να τρέχουμε τα αυτοκίνητά μας.

  Ας δώσουμε από δω και πέρα τον καλύτερό μας εαυτό απερίσπαστοι από ατομικά συμφέροντα και μικροπρέπειες.