Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τα αγρατζούνιστα Mini-z του Γαλανού



Τον συναντήσαμε στον 2o αγώνα mini maniaX ύστερα από αρκετό καιρό που είχε να λάβει μέρος σε αγώνα. Θα λέγαμε ότι είναι πιο πολύ συλλέκτης παρά οδηγός mini-z. Ο λόγος για το Νίκο Γαλανό, έναν άνθρωπο που προσέχει τα καπάκια των αυτοκινήτων του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.



    Μας έδωσε την εντύπωση πως πιο πολύ χαίρεται να βλέπει το αυτοκίνητό του να κάνει βόλτα στην πίστα παρά να αγωνίζεται. Η ευλάβεια με την οποία βγάζει τα καπάκια από τα mini-z του είναι χαρακτηριστική!


  Το καμάρι της συλλογής είναι μια ρέπλικα του KIT, του αυτοκινήτου με νοημοσύνη από την ξένη σειρά της τηλεόρασης που κάποιοι από εμάς με το ζόρι προλάβαμε. Στα χέρια του κατέληξε ύστερα από αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, το φόρτωσε και με τα ανάλογα φωτάκια στην εμπρόσθια μάσκα και τα πίσω φανάρια για μεγαλύτερη πειστικότητα. Ασφαλώς και το αυτοκίνητο αυτό δεν αγωνίστηκε, απλά τράβαγε τα βλέμματα στα pits με όσους δεν ήξεραν να ρωτούν το Νίκο από που το αγόρασε.
Η συλλογή συμπληρώνεται με ένα Ford GT για συμμετοχή σε αγώνες και ένα driftάκι για πιο "The fast and the furious 3" καταστάσεις. 'Ολα με ζάντες που γυαλίζουν, αεροτομή, φρυδάκια στους προφυλακτήρες και καθρέφτες άθικτους (όσοι αγωνίζονται θα ξέρουν πως οι καθρέφτες είναι το πρώτο που σπάει).
'Οντως μια διαφορετική αντίληψη για τα Mini-z με έμφαση στην scale εμφάνιση. Από το mini maniaX, ευχή μας να μεγαλώσει η παρέα με ακόμα πιο σπάνια καπάκια (το ξέρουμε ότι ψάχνεις κάτι σε Dukes, Νίκο) και να τα λέμε και ακόμα συχνότερα στην πίστα!