Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τι είναι αυτό το Chase Mode τελικά;

'Ολοι θα έχετε δει τη σκηνή στo The Fast And The Furious που ο οδηγός πατά το κόκκινο κουμπάκι στο τιμόνι και το αυτοκίνητο εκτινάσσεται λες και μπήκε στο fast forward, σωστά;

 Τώρα και τα Mini-z μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο. Πως; Χάρη στο Chase Mode. Πρόκειται για μια λειτουργία των πλακετών νέας τεχνολογίας στα 2.4ghz που σε συνδυασμό με το τρίτο κανάλι της τηλεκατεύθυνσης PERFEX EX 5-UR μπορούν να τροφοδοτούν το μοτέρ με το μέγιστο των Amperes που μπορεί το κύκλωμα να "σηκώσει".


Πατώντας ένα κουμπί από τον πομπό ενώ η σκανδάλη του γκαζιού είναι τέρμα πατημένη τότε το End Point  του γκαζιού πάει από το σημείο που είναι ρυθμισμένο (70%, 80%...) στο 100% για τρία δευτερόλεπτα. Συνήθως η χρήση του γίνεται στις ευθείες όπου επιδιώκονται και οι προσπεράσεις.



  Το θέμα δεν σταματάει όμως εδώ. To Chase Mode μπορεί να ρυθμίζεται μέσω PC πόσες φορές να ενεργοποιείται σε κάθε παιχνίδι. Από το ελάχιστο της μίας φοράς μέχρι πάνω από 250 φορές. 'Ετσι σε έναν αγώνα με αρχάριους και έμπειρους οδηγούς οι πρώτοι μπορούν να έχουν περισσότερες φορές το δικαίωμα εκτίναξης σε σχέση με τους δεύτερους που θα πρέπει να το χρησιμοποιούν πιο "οικονομικά". 'Ετσι ο αγώνας αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον και περισσότερες προσπεράσεις κατά τη διάρκειά του.

 Το κερασάκι την τούρτα αποτελεί ένα λαμπάκι "ρουφιάνος" που συνδέεται στην πλακέτα και όταν το Chase Mode είναι διαθέσιμο ανάβει. 'Οταν έχουν τελειώσει οι φορές χρησιμοποίησης του είναι σβηστό και κατά τη διάρκεια που είναι ενεργοποιημένο (αυτά τα 3 δευτερόλεπτα) αναβοσβήνει.


Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει από κάποιον οδηγό στη χώρα μας. Αλλά σίγουρα μετά από αυτό άρχισαν σε ορισμένους να μπαίνουν ιδέες!

 Πηγή: kyosho.com