Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

First Dnano Race @ rcXtreme

Σε ανάλαφρο κλίμα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρώτος φιλικός αγώνας με Dnano στην πίστα του rcXtreme. Με τον χρεωστούμενο αγώνα F1 να αναβάλλεται ξανά, το απόγευμα κύλησε χαλαρά και με άνεση χρόνου μόνο με την nanoκατηγορία.


Τέσσερις αγωνιζόμενοι πήραν μέρος, καλοί γνώστες της πίστας από τους αγώνες με mini-z στο rcXtreme. Καρτσακλής με Ferrari Enzzo με optionals της Atomic, Μπάτρης με full optional αυτοκίνητο από την Atomic επίσης (όντας και επίσημος αντιπρόσωπος) και στενό καπάκι Chevrolet Corvette. Πετρούτσι με αυτοκίνητο βελτιωμένο μόνο με Kyosho λόγω της συμμετοχής του και στο GC Nano Champ και ο -σας σκίζω και χωρίς optionals- Βουδούρης με Ferrari FXX.

Τις αναπηδήσεις της πίστας από τις δοκιμές έδειχνε με άνεση να περνά μόνο το αυτοκίνητο του Πετρούτσι επειδή ήταν χαμηλό, φαρδύ και καλά στημένο. Πετυχαίνοντας δύο δεύτερες θέσεις στα προκριματικά ξεκινούσε στον τελικό πίσω από τον Βουδούρη που είχε την Pole Position. Στην τρίτη θέση εκκινούσε ο Μπάτρης και ο Καρτσακλής στην τέταρτη.

Με το ξεκίνημα του τελικού ο Πετρούτσι επιτέθηκε στο Βουδούρη και φανερά πιο ευέλικτος πέρασε μπροστά. Κάνοντας ελάχιστα λάθη κατάφερε να απομακρυνθεί και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας. Ο Βουδούρης συνέχιζε δεύτερος αλλά σύντομα θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον Μπάτρη να έχει πιάσει πολύ καλό ρυθμό.

 Επι αρκετά λεπτά η ιστορία επαναλαμβανόταν: Το Corvette του Μπάτρη έκανε την επίθεσή του, πέρναγε μπροστά και ύστερα από λίγο ένα οδηγικό λάθος του στοίχιζε πάλι τη θέση. 'Ηταν περίπου 6 λεπτά πριν το τέλος που πέρασε πάλι το FXX του Βουδούρη, έκανε μια διαφορά ασφαλείας και την κράτησε ως το τέλος.

Λίγο καλύτερο ρυθμό απέκτησε το FXX  ύστερα από την αλλαγή μπαταρίας, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση ξανά. Σε όλο το εικοσάλεπτο ο Καρτσακλής στην τέταρτη θέση ροκάνιζε αθόρυβα το χρόνο. Λογικό εν μέρει αν σκεφτούμε ότι έχει προπονηθεί ελάχιστα με Dnano.

Φανερά οδηγώντας όμως πιο άνετα χάρη στην πρόσφατη τροποποίηση της τηλεκατεύθυνσης του Sanwa M11 να είναι συμβατή με τα 2.4ghz των Dnano. Το φράγμα των 7 δευτερολέπτων μπόρεσε να σπάσει μόνο ο Πετρούτσι (ποιος άλλος) με best lap 6.93 sec.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1) Πετρούτσι Βαλέριος 156 laps
2) Μπάτρης Δημήτρης 151 laps
3) Βουδούρης Δημήτρης 147 laps
4) Καρτσακλής Ιωάννης 127 laps

RACE GOSSIP
- top γκάφα από Κοσμίδη σε ρόλο γραμματείας, που αντί για εικοσάλεπτο, έβαλε πεντάλεπτο τελικό και αναγκαστηκά επαναλήφθηκε από την αρχή
- θυμηθήκαμε παλιές καλές (!) εποχές που η ταινία στο loop ξεκόλλαγε και δώστου ξανά κόλλημα με καινούρια
- οι θεατές ήταν περισσότεροι από τους αγωνιζόμενους, πράγμα που καιρό είχαμε να δούμε